Ropogós mézes-mustáros csirkecombok: a gyömbéres páctól olyan illatos
A mézes-mustáros pác minden húsfélével isteni. Nagy sikere lesz akkor is, ha csirkecombokat kensz le vele.

A jó csirkecomb titka a megfelelő pác: keverd össze a hozzávalókat, helyezd bele a combokat, és így hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe, és átjárják a rostokat. A méz és a mustár együtt igazi klasszikus, amit ebben a receptben a gyömbér tesz enyhén csípőssé. Még finomabb, ha egy kevés karakteres ízű magos mustárt is keversz hozzá.
Mézes-mustáros csirkecombok
Hozzávalók
- 8 csirkealsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál citromlé
- 1.5 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 0.5 evőkanál magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A combokat dörzsöld be sóval és borssal. A mézet keverd el az olajjal, a kétféle mustárral, a citromlével és a gyömbérrel. Fektesd a húsokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben - a kimaradt pácot egyelőre ne öntsd rá, hanem tedd félre -, önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és told a sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, kend meg a maradék mézes, gyömbéres keverékkel, és így told vissza a sütőbe további negyedórára, amíg megpirul, és a bőre ropogóssá válik.
A mézes, magos mustáros pác a sült karajszeletekhez is nagyon jól megy.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept