Ragacsos mézes-szezámmagos csirkefalatok: egyszerre édes és csípős

Az egzotikus mézes-szezámmagos csirkefalatok mindenkit lenyűgöznek majd.

Mézes-szezámmagos csirkefalatok receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A keleti  konyha szerelmesei biztos, hogy kóstolták már ezeket a ragacsos csirkefalatokat, ahol a mézes mázhoz tapadnak az apró szezámmagok - de gondoltad volna, hogy kevés munkával otthon is készíthetsz ilyen fogást, ami ráadásul finomabb is, mint amit a gyorsbüfében kapsz?

Mézes-szezámmagos csirkefalatok receptje

Hozzávalók

A páchoz

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • olaj a sütéshez

A bundához

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor

A mázhoz

  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál szezámag
  • 2 evőkanál méz
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kockákra. Sózd, borsozd, locsolj rá egy kevés szójaszószt, és ebben a pácban tartsd legalább fél órát. Közben állítsd össze a bunda hozzávalóit: a lisztet keverd el a sütőporral, a tojással és az olajjal, majd apránként add hozzá a vizet. Keverj belőle csomómentes, sűrű tésztát. A fűszeres csirkemellkockákat tedd a masszába. Egy vastag aljú serpenyőben hevíts olajat, helyezd bele a bundázott csirkemelldarabokat, süsd őket pirosra, majd szűrőlapáttal szedd ki egy papírtörlőre, amely felitatja a felesleges zsiradékot.

Közben egy kisebb tálban keverd össze a mézet, a ketchupot, a szezámmagot és a chilit. A ragacsos mázat öntsd a csirkefalatokra, és alaposan forgasd meg őket benne.

Ha szívesen készíted el otthon a gyorsbüfékben is kapható finomságokat, próbáld ki a zöldségekkel dúsított pirított tésztát is!

Ezt is szeretjük