Ragacsos mézes-szezámmagos csirkefalatok: egyszerre édes és csípős

Az egzotikus mézes-szezámmagos csirkefalatok mindenkit lenyűgöznek majd.

mezes szezammagos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A keleti  konyha szerelmesei biztos, hogy kóstolták már ezeket a ragacsos csirkefalatokat, ahol a mézes mázhoz tapadnak az apró szezámmagok - de gondoltad volna, hogy kevés munkával otthon is készíthetsz ilyen fogást, ami ráadásul finomabb is, mint amit a gyorsbüfében kapsz?

Mézes-szezámmagos csirkefalatok receptje

Hozzávalók

A páchoz

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • olaj a sütéshez

A bundához

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor

A mázhoz

  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál szezámag
  • 2 evőkanál méz
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kockákra. Sózd, borsozd, locsolj rá egy kevés szójaszószt, és ebben a pácban tartsd legalább fél órát. Közben állítsd össze a bunda hozzávalóit: a lisztet keverd el a sütőporral, a tojással és az olajjal, majd apránként add hozzá a vizet. Keverj belőle csomómentes, sűrű tésztát. A fűszeres csirkemellkockákat tedd a masszába. Egy vastag aljú serpenyőben hevíts olajat, helyezd bele a bundázott csirkemelldarabokat, süsd őket pirosra, majd szűrőlapáttal szedd ki egy papírtörlőre, amely felitatja a felesleges zsiradékot.

Közben egy kisebb tálban keverd össze a mézet, a ketchupot, a szezámmagot és a chilit. A ragacsos mázat öntsd a csirkefalatokra, és alaposan forgasd meg őket benne.

Ha szívesen készíted el otthon a gyorsbüfékben is kapható finomságokat, próbáld ki a zöldségekkel dúsított pirított tésztát is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük