Ragacsos mézes-szezámmagos csirkefalatok: egyszerre édes és csípős
Az egzotikus mézes-szezámmagos csirkefalatok mindenkit lenyűgöznek majd.

- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A keleti konyha szerelmesei biztos, hogy kóstolták már ezeket a ragacsos csirkefalatokat, ahol a mézes mázhoz tapadnak az apró szezámmagok - de gondoltad volna, hogy kevés munkával otthon is készíthetsz ilyen fogást, ami ráadásul finomabb is, mint amit a gyorsbüfében kapsz?
Mézes-szezámmagos csirkefalatok receptje
Hozzávalók
A páchoz
- 60 dkg filézett csirkemell
- 1 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A bundához
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1.5 dl víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál szezámag
- 2 evőkanál méz
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kockákra. Sózd, borsozd, locsolj rá egy kevés szójaszószt, és ebben a pácban tartsd legalább fél órát. Közben állítsd össze a bunda hozzávalóit: a lisztet keverd el a sütőporral, a tojással és az olajjal, majd apránként add hozzá a vizet. Keverj belőle csomómentes, sűrű tésztát. A fűszeres csirkemellkockákat tedd a masszába. Egy vastag aljú serpenyőben hevíts olajat, helyezd bele a bundázott csirkemelldarabokat, süsd őket pirosra, majd szűrőlapáttal szedd ki egy papírtörlőre, amely felitatja a felesleges zsiradékot.
Közben egy kisebb tálban keverd össze a mézet, a ketchupot, a szezámmagot és a chilit. A ragacsos mázat öntsd a csirkefalatokra, és alaposan forgasd meg őket benne.
Ha szívesen készíted el otthon a gyorsbüfékben is kapható finomságokat, próbáld ki a zöldségekkel dúsított pirított tésztát is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept