Illatos sült alma mézes dióval töltve - A régi édesség ma is nagyon finom
Különleges édesség a magokkal töltött sült alma, amelynek az illata kellemesen járja be készítés közben a lakást.
A töltött sült alma nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas édesség. Készítheted kizárólag dióval vagy mandulával, kesudióval, mogyoróval keverve is, de vigyázz, csak sótlan terméket használj hozzá!
Mézes-diós sült alma
Hozzávalók 5 darabhoz
- 10 dkg dió vagy magkeverék
- 5 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, vörös áfonya stb.)
- 5 alma
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, és középen a csumájukat vájd ki. A magokat és az aszalt gyümölcsöket tedd egy tálba, keverd el a fahéjjal és a mézzel, és kanalazd őket az almák belsejébe. Ha tudod, illeszd vissza az almákra a tetejüket, majd helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe negyedórára, amíg az egész illatosan összesül.
A körtét is sütheted hasonló módon, de akkor ne töltsd meg, csak csorgasd rá a fahéjas, vaníliás mézet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept