Omlós, mázas csirkeszárnyak házi pácban érlelve: grillen és sütőben is ropogósra sül a bőre
A mázas csirkeszárny grillen és sütőben is omlós, ropogós fogás.

mazas csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a grillszezon, ilyenkor különösen érdemes csirkeszárnyakat sütni, hiszen a rácsokon a hús omlósra, a bőre pedig ropogósra sül, de elkészítheted sütőben is, ugyanolyan finom lesz. A húsokat sütés előtt tartsd fűszeres pácban legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjszakát, hogy az ízek átjárják a rostokat.

Mázas csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 6 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl olaj
  • 1 dl ketchup
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat alaposan dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálban keverd össze a mézet a mustárral, az olajjal, a ketchuppal és a cayenne borssal, és ebben forgasd meg a húsdarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Ha a pácolódási idő letelt, pakold őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra, vagy helyezd forró grillrácsra, és időnként megforgatva, a maradék páccal locsolgatva pirítsd, amíg ellenállhatatlanul omlós lesz.

Ha többféle húst szeretnél grillezni, egy részüket forgasd fűszeres, görög joghurtos pácba.

Ezt is szeretjük