Omlós, mázas csirkeszárnyak házi pácban érlelve: grillen és sütőben is ropogósra sül a bőre
A mázas csirkeszárny grillen és sütőben is omlós, ropogós fogás.
Itt a grillszezon, ilyenkor különösen érdemes csirkeszárnyakat sütni, hiszen a rácsokon a hús omlósra, a bőre pedig ropogósra sül, de elkészítheted sütőben is, ugyanolyan finom lesz. A húsokat sütés előtt tartsd fűszeres pácban legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjszakát, hogy az ízek átjárják a rostokat.
Mázas csirkeszárnyak receptje
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 6 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl olaj
- 1 dl ketchup
- 1 teáskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálban keverd össze a mézet a mustárral, az olajjal, a ketchuppal és a cayenne borssal, és ebben forgasd meg a húsdarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Ha a pácolódási idő letelt, pakold őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra, vagy helyezd forró grillrácsra, és időnként megforgatva, a maradék páccal locsolgatva pirítsd, amíg ellenállhatatlanul omlós lesz.
Ha többféle húst szeretnél grillezni, egy részüket forgasd fűszeres, görög joghurtos pácba.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept