Pikáns, krémes gyömbéres-tejszínes csirkemell: bő fél óra alatt kész a szaftos vacsora
Ez a krémes és pikáns gyömbéres-tejszínes csirkemell jó választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat varázsolni az asztalra.

gyomberes tejszines
beauty and style
Top olvasott cikkek

A serpenyős, tejszínes húsételek többek között azért fantasztikusak, mert rövid idő alatt készen vannak, nagyon finomak, és sokféleképpen variálhatók. Ennek a változatnak a gyömbér és a magos mustár határozza meg a karakterét, a méz pedig egy plusz csavart ad neki. Mint a legtöbb hasonló ételnek, a gyömbéres-tejszínes csirkemellnek is jót tesz egy kevés száraz fehérbor.

Gyömbéres, tejszínes csirkemell

Hozzávalók

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál magos mustár
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál méz
  • 0.5 csokor koriander
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára pihenni. Az idő leteltével egy serpenyőben olvassz fel egy evőkanál vajat, és kevergetve süsd fehéredésig a húst. Amikor készen van, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A vöröshagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús is sült, olvassz össze még egy kis vajat és olajat, és párold üvegesre a hagymát. Amikor megpuhult, keverd hozzá a gyömbért, így pirítsd egy percig, hogy a hagyma átvegye az ízét, majd öntsd fel a borral, és rotyogtasd, amíg az alkohol elpárolog. Közben a tejszínt keverd össze a mustárral, az étkezési keményítővel és a mézzel. Öntsd a serpenyőbe, pakold bele vissza a húskockákat, szórd meg aprított korianderrel, és öt perc alatt forrald össze az egészet.

A gyömbért sokféleképpen felhasználhatod - a sült oldalas is nagyon finom, ha belőle készült illatos mázzal kened le.

Ezt is szeretjük