Mennyei többlapos mézes süti selymes tejfölös krémmel töltve: így nem lesz száraz a tészta
Ez a tejfölös krémmel töltött omlós, édes mézes süti könnyebben elkészül, mint gondolnád.

mezes suti
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú őszi estéken különösen jólesik egy nagy tepsi omlós, mézes sütemény. A sok laptól nem kell megijedni, ha van megfelelően nagy tepsid, egyben is kisütheted a tésztát, és utána vághatod fel annyi kisebb lapra, amennyire szeretnéd.

Többlapos mézes süti receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg méz
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet

A krémhez

  • 8 dl tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé

A tetejére

  • egész mandulabél ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A vajat kockázd fel, helyezd egy kisebb lábosba, kanalazd hozzá a mézet, és közepes lángon olvaszd össze őket. Add a mézes vajhoz a szódabikarbónát, és kézi habverővel kevergesd két percig, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre hűl. Közben a tojásokat a sóval keverd habosra, fokozatosan add hozzá a cukrot, csorgasd bele a mézes vajat, szitáld hozzá a lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy nagyjából 42x32 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre. Amikor készen van, amit onnan vehetsz észre, hogy a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd ki, a szélét körben vágd le, és szelj belőle egyforma nagyságú téglalapokat. Ha túl vastag a tészta, keresztben is elfelezheted. A levágott tésztadarabokat tedd félre, mert még szükséged lesz rájuk.

A krémhez a tejfölt robotgéppel keverd habosra a kétféle cukorral, a citromlével és a dióval. Egyengesd el a lapok tetején, és ragaszd őket egymáshoz. A torta tetejét és oldalát is kend meg a krémmel. A tészta levágott széleit aprítógépben daráld meg, és ezzel szórd meg gazdagon a süteményt. A tetejét egész mandulával díszítheted.

Lassan itt a mézes sütemények szezonja - még van időd kikísérletezni a tökéletes mézeskalácsot.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük