Mennyei többlapos mézes süti selymes tejfölös krémmel töltve: így nem lesz száraz a tészta
Ez a tejfölös krémmel töltött omlós, édes mézes süti könnyebben elkészül, mint gondolnád.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Hosszú őszi estéken különösen jólesik egy nagy tepsi omlós, mézes sütemény. A sok laptól nem kell megijedni, ha van megfelelően nagy tepsid, egyben is kisütheted a tésztát, és utána vághatod fel annyi kisebb lapra, amennyire szeretnéd.
Többlapos mézes süti receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 18 dkg méz
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
A krémhez
- 8 dl tejföl
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
A tetejére
- egész mandulabél ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat kockázd fel, helyezd egy kisebb lábosba, kanalazd hozzá a mézet, és közepes lángon olvaszd össze őket. Add a mézes vajhoz a szódabikarbónát, és kézi habverővel kevergesd két percig, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre hűl. Közben a tojásokat a sóval keverd habosra, fokozatosan add hozzá a cukrot, csorgasd bele a mézes vajat, szitáld hozzá a lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy nagyjából 42x32 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre. Amikor készen van, amit onnan vehetsz észre, hogy a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd ki, a szélét körben vágd le, és szelj belőle egyforma nagyságú téglalapokat. Ha túl vastag a tészta, keresztben is elfelezheted. A levágott tésztadarabokat tedd félre, mert még szükséged lesz rájuk.
A krémhez a tejfölt robotgéppel keverd habosra a kétféle cukorral, a citromlével és a dióval. Egyengesd el a lapok tetején, és ragaszd őket egymáshoz. A torta tetejét és oldalát is kend meg a krémmel. A tészta levágott széleit aprítógépben daráld meg, és ezzel szórd meg gazdagon a süteményt. A tetejét egész mandulával díszítheted.
Lassan itt a mézes sütemények szezonja - még van időd kikísérletezni a tökéletes mézeskalácsot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept