Laktató tésztasaláta kevés kalóriával, 15 perc alatt
Vacsorára tökéletes lesz
Villámgyorsan összedobhatod, ízletes és változatosan készíthető.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

Műtét nélkül megemelkednek a lógó cicik: mellizomtorna otthon »

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss zöldségek, fűszerek és a tészta jól megférnek egymás mellett, variáld kedved és ízlésed szerint az arányokat!

Az alma és a citromos ízvilág elsőre talán furának tűnhet, de hidd el, isteni finomak így együtt!

Tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg rövid csőtészta
  • 5 dkg friss parmezán
  • 4 nagy marék rukkola
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 répa
  • 1 citrom
  • 1 alma
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Hogy tartani tudd a negyedórás elkészülési időt, kezdd a tésztával, forralj vizet egy kis só társaságában, és főzd benne fogkeményre. Amíg fő, elkészítheted a feltétet. 

Az újhagymát karikázd fel, és olívaolajon kezdd el párolni a fokhagyma társaságában, ha a fokhagyma kicsit megpirult, vedd le a tűzről. Sózd meg, adj hozzá negyed teáskanálnyi friss őrölt borsot, a citrom héját reszeld hozzá, a fél citrom levét facsard még mellé, és öntsd fel a tészta főzővizéből egy decivel. 

Ezt a keveréket pürésítsd egy botmixerrel, majd keverd hozzá pár mozdulattal a parmezánt és reszeld bele a nyers répát. Ha kész a tészta, csepegtesd le, majd keverd el a mártással, és add hozzájuk a rukkolát, valamint az apróra vágott alma felét.

Kóstold meg, és ízesítsd még, amennyiben szükséges, borssal, citrommal, majd tálaláskor szórd rá a maradék almát is.

Isteni ételek spárgával

Egy egyszerű salátát vagy tésztaételt is feldobhatsz spárgával, de húsokhoz, halakhoz is remek köret.

Ezt is szeretjük