Így készül a klasszikus tejes pite: filléres édesség, amit mindenki szeret

A tejes pitébe semmi különleges hozzávaló nem kell, pont ettől zseniális.

Klasszikus tejes pite
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus tejes pitébe a lehető legegyszerűbb hozzávalók kellenek, amelyeket, ha szeretnél, feldobhatsz még egy kis vaníliás ízesítéssel vagy citromhéjjal. A végeredmény egy pudingszerű, remegős édesség, amely önmagában, házi baracklekvárral vagy karamellszósszal fogyasztva isteni lesz.

Tejes pite

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 l tej
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma (elhagyható)
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd ki a cukorral és egy csipet sóval. Amikor a térfogata megnőtt, a színe pedig kifehéredett, add hozzá a tejjel felváltva a lisztet. Ha szeretnéd, reszelj bele citromhéjat, vagy dobd fel vaníliás cukorral vagy vaníliaaromával. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 30 percre. Ha a teteje megbarnult, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.

Házi csokitorta egyszerűen: csodaszép és nagyon finom

A csokiban és kakaóban gazdag torta pofonegyszerűen készül, amit kedvedre cicomázhatsz.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük