Így készül a klasszikus tejes pite: filléres édesség, amit mindenki szeret
A tejes pitébe semmi különleges hozzávaló nem kell, pont ettől zseniális.

A klasszikus tejes pitébe a lehető legegyszerűbb hozzávalók kellenek, amelyeket, ha szeretnél, feldobhatsz még egy kis vaníliás ízesítéssel vagy citromhéjjal. A végeredmény egy pudingszerű, remegős édesség, amely önmagában, házi baracklekvárral vagy karamellszósszal fogyasztva isteni lesz.
Tejes pite
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l tej
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 8 tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma (elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat habosítsd ki a cukorral és egy csipet sóval. Amikor a térfogata megnőtt, a színe pedig kifehéredett, add hozzá a tejjel felváltva a lisztet. Ha szeretnéd, reszelj bele citromhéjat, vagy dobd fel vaníliás cukorral vagy vaníliaaromával. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 30 percre. Ha a teteje megbarnult, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
Házi csokitorta egyszerűen: csodaszép és nagyon finom
A csokiban és kakaóban gazdag torta pofonegyszerűen készül, amit kedvedre cicomázhatsz.
ElolvasomKép: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!