A klasszikus rizsfelfújt bevált receptje: kevés hozzávalóból mennyei édesség
A rizsfelfújt gyerekkorunk egyik kedvenc desszertje volt. Az édesség akkor az igazi, ha habkönnyű, és nem szárad ki a sütőben.
Ha a tejberizs elkészítésénél kicsit több időd van, süss belőle felfújtat. Az édesség jobban megemelkedik a sütőben, ha a tojásfehérjét habbá verve adod a rizshez. Keverhetsz hozzá mazsolát, és kínálhatod lekvárral, vagy leöntheted csokikrémmel, vaníliasodóval.
Rizsfelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bögre rizs
- 1 l tej
- 2 dl víz
- 5 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citromból citromhéj
- 1 csipet só
- vaj (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, és lefedve főzd a két deci vízben. Ha mindet magába szívta, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót. Lefedve, kis lángon főzd tovább. Ha a rizs puha, húzd le a tűzről, és hagyd hűlni.
A tojásokat óvatosan válaszd szét. A sárgáját keverd ki jól a cukorral, és csorgasd a kihűlt rizshez. Óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát simítsd egy vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.
Próbáld ki majd a rizsfelfújtat olaszosan, jó krémesen és vaníliásan!
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept