Fantasztikusan krémes házi vaníliasodó: sütikhez, aranygaluskához
A házi vaníliasodó krémesebb, lágyabb, mint a bolti puding. Dobd fel vele kedvenc édességeidet!

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Valódi női testek este, vetkőzés után
A vaníliasodó tökéletes kiegészítője a sütiknek. Kicsit hígabb, mint a puding, és finom krémes. Elképzelhetetlen nélküle az aranygaluska, a gőzgombóc, de a mákos gubát és a szárazabb sütiket is feldobja. Érdemes zsírosabb tejet és minőségi alapanyagokat használni a még finomabb végeredményért.
Házi vaníliasodó
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2 db tojássárga
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A tojássárgákat tedd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a lisztet. Önts hozzá nyolc evőkanál tejet, és keverd csomómentesre kézi habverővel.
A maradék tejet tedd a tűzre, majd részletekben add hozzá a tojásos keveréket. Kis lángon főzd addig, amíg sűrű állagú, a pudingnál kicsit hígabb krémet nem kapsz. A keverést ne hagyd abba. Öntsd a krémet egy tálba, és sütikhez kínáld.
A krémes vaníliapudingot is elkészítheted otthon. Így biztos lehetsz benne, hogy tényleg adalékmentes.
Még több recept