Laktató tésztasaláta kevés kalóriával, 15 perc alatt

Vacsorára tökéletes lesz

Villámgyorsan összedobhatod, ízletes és változatosan készíthető.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss zöldségek, fűszerek és a tészta jól megférnek egymás mellett, variáld kedved és ízlésed szerint az arányokat!

Az alma és a citromos ízvilág elsőre talán furának tűnhet, de hidd el, isteni finomak így együtt!

Tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg rövid csőtészta
  • 5 dkg friss parmezán
  • 4 nagy marék rukkola
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 répa
  • 1 citrom
  • 1 alma
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Hogy tartani tudd a negyedórás elkészülési időt, kezdd a tésztával, forralj vizet egy kis só társaságában, és főzd benne fogkeményre. Amíg fő, elkészítheted a feltétet. 

Az újhagymát karikázd fel, és olívaolajon kezdd el párolni a fokhagyma társaságában, ha a fokhagyma kicsit megpirult, vedd le a tűzről. Sózd meg, adj hozzá negyed teáskanálnyi friss őrölt borsot, a citrom héját reszeld hozzá, a fél citrom levét facsard még mellé, és öntsd fel a tészta főzővizéből egy decivel. 

Ezt a keveréket pürésítsd egy botmixerrel, majd keverd hozzá pár mozdulattal a parmezánt és reszeld bele a nyers répát. Ha kész a tészta, csepegtesd le, majd keverd el a mártással, és add hozzájuk a rukkolát, valamint az apróra vágott alma felét.

Kóstold meg, és ízesítsd még, amennyiben szükséges, borssal, citrommal, majd tálaláskor szórd rá a maradék almát is.

Isteni ételek spárgával

Egy egyszerű salátát vagy tésztaételt is feldobhatsz spárgával, de húsokhoz, halakhoz is remek köret.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük