Laktató tésztasaláta kevés kalóriával, 15 perc alatt
Vacsorára tökéletes lesz
Villámgyorsan összedobhatod, ízletes és változatosan készíthető.

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss zöldségek, fűszerek és a tészta jól megférnek egymás mellett, variáld kedved és ízlésed szerint az arányokat!

Az alma és a citromos ízvilág elsőre talán furának tűnhet, de hidd el, isteni finomak így együtt!

Tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg rövid csőtészta
  • 5 dkg friss parmezán
  • 4 nagy marék rukkola
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 répa
  • 1 citrom
  • 1 alma
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Hogy tartani tudd a negyedórás elkészülési időt, kezdd a tésztával, forralj vizet egy kis só társaságában, és főzd benne fogkeményre. Amíg fő, elkészítheted a feltétet. 

Az újhagymát karikázd fel, és olívaolajon kezdd el párolni a fokhagyma társaságában, ha a fokhagyma kicsit megpirult, vedd le a tűzről. Sózd meg, adj hozzá negyed teáskanálnyi friss őrölt borsot, a citrom héját reszeld hozzá, a fél citrom levét facsard még mellé, és öntsd fel a tészta főzővizéből egy decivel. 

Ezt a keveréket pürésítsd egy botmixerrel, majd keverd hozzá pár mozdulattal a parmezánt és reszeld bele a nyers répát. Ha kész a tészta, csepegtesd le, majd keverd el a mártással, és add hozzájuk a rukkolát, valamint az apróra vágott alma felét.

Kóstold meg, és ízesítsd még, amennyiben szükséges, borssal, citrommal, majd tálaláskor szórd rá a maradék almát is.

Isteni ételek spárgával

Egy egyszerű salátát vagy tésztaételt is feldobhatsz spárgával, de húsokhoz, halakhoz is remek köret.

Ezt is szeretjük