Az eredeti gnocchi receptje
A gnocchi önmagában is isteni, vajjal megforgatva.
- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »
- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A frissen főtt gnocchi önmagában is fantasztikus élmény, nem is nagyon kell rá semmi más, legfeljebb egy kis paradicsomos vagy tejszínes szósz, pár levél friss bazsalikom és némi sajt.
A tésztába is rejthetsz mindenféle zöldfűszert vagy akár sajtot is, ezekkel, de ezek nélkül is isteni finom lesz a végeredmény.
Gnocchi
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
90 perc
Elkészítés menete:
A krumplikat mosd át jó alaposan, vágd mindet félbe, majd tedd egy nagyobb lábosba őket, öntsd fel hideg vízzel, és így tedd fel a tűzre. Főzd puhára a krumplikat, majd egyesével szedd ki őket a vízből, szabadítsd meg a héjuktól őket, és darálón nyomd át, vagy krumplinyomóval törd össze, minél finomabbra - a főzővizet pedig ne öntsd ki! Ha ezzel kész vagy, várj egy kicsit, amíg kihűl a krumpli, majd add hozzá a tojások sárgáját, a sót, borsot, illetve annyi lisztet, amennyit felvesz. Ha már jól formálható, de nem túl lágy tésztát kapsz, akkor elég lesz.
Vegyél elő egy nyújtódeszkát, lisztezd be jó alaposan, szakíts egy darabot a krumplis masszából, nyújtsd hengerré, majd vágd egységes méretű részekre - körülbelül kétcentisekre -, a tetejüket nyomd be egy kicsit egy villával, hogy hullámosak legyenek, majd tedd őket félre.
Dolgozd fel ugyanígy az egész tésztamennyiséget, igyekezz egységes méretű hengereket és nyers gnocchikat készíteni. Ha mindegyik készen áll, forrald fel újra a krumpli vizét, és főzd ki benne őket. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor már jók is - szűrőkanállal szedd ki őket.
A legfinomabb tésztaételek
Ki ne szeretné a finomabbnál finomabb, tésztából készült fogásokat? Készítsd el te is a kedvencedet!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- élesztő
- kelt tészta
Hamburgerzsemle házilag

- zöldséges
- zöldség