Hamburgerzsemle házilag
Így tökéletes
A grillszezon hamburgerszezon is egyben, a bucit is készítheted nyugodtan házilag, biztos finomabb lesz, mint a bolti.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már eldőlt, hogy nálatok lesz a grillparti, a kezdete előtt nagyjából egy órával kezdj neki a készülődésnek, amíg a tészta kel, bőven lesz időd a hússal foglalkozni, és mire a vendégek megjönnek, minden készen áll majd.

Szórd meg jó alaposan szezámmaggal, mákkal vagy amivel éppen gondolod, szinte minden jól áll neki, akár sajtot is olvaszthatsz a tetejére. Az adagokat duplázhatod, triplázhatod, annak függvényében, hogy hány főt vársz a burgerezésre.

Hamburgerzsemle

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 kisméretű tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl joghurt
  • 0,5 csomag instant élesztő
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Ha készítettél már kelt tésztát, semmi meglepő nem lesz a következő leírásban. A tejet melegítsd meg, a lisztet mérd ki egy tálba, majd add hozzá az összes hozzávalót - két evőkanálnyi olajat, sót pedig ízlés szerint -, az egyik tojással és a langyos tejjel egyetemben. Ezután dolgozd össze az egészet jó alaposan, ehhez a legjobb egy robotgépet használni. 

Ha szépen összeállt, vágd négy egyenlő részre, majd vizes kézzel formálj belőlük bucikat. Miután ezzel megvagy, tedd meleg helyre kelni őket, legalább fél órára. Ha ez letelt, és szépen megkeltek, melegítsd elő a sütőt 220 fokra, verd fel a megmaradt tojást, és kend meg vele őket, végül pedig pirítsd a zsemléket aranybarnára. 

Egy másik klasszikus házilag készítve

Nemcsak hamburgert, de szinte mindenféle, jellemzően büfében, étteremben kapható fogást elkészíthetsz otthon is, így van ez a pizzával is

Ezt is szeretjük