A házi Erős Pista receptje
Csípős, krémes és magyaros
A jellegzetes ízű paprikakrém szinte egyik magyaros ételből sem hiányozhat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a csípőset, akkor bizonyára gyakran használsz jobb vagy rosszabb minőségű paprikakrémet az ételek készítésekor, mostantól menj biztosra, és készítsd saját magad!

Ha nem szeretnél tartósítószert használni, akkor hagyd ki belőle, és a lent megadott sómennyiség négyszeresével készítsd, akkor nem fog megromlani, viszont elég sós lesz.

Csípős paprikakrém

Hozzávalók:

  • 2 kg érett, piros, csípős paprika
  • 0,5 kg édes, piros pritaminpaprika
  • 10 dkg - jódozatlan! - só
  • fél mokkáskanálnyi tartósítószer - szalicil, nátrium-benzoát

Elkészítés ideje:

Egy nap.

Elkészítés menete:

A paprikákat jó alaposan mosd át, akár többször is, a száraikat távolítsd el, a magvakat ne! Darabold tetszőleges méretűre őket, majd végy elő egy húsdarálót, tedd bele a legkisebb lyukú fejet, és passzírozd át rajta a paprikákat egy tálba, csípőset, édeset vegyesen.

Ha mindenki átjött, keverd hozzájuk a sót, és hagyd így állni az egész masszát egy napig. Amikor ez letelt, moss és fertőtleníts ki annyi üveget, amennyibe el szeretnéd tenni majd a paprikakrémet, tegyél mindegyik aljára egy nagyon pici tartósítószert, és adagold bele a már kész krémet. Zárd le jól az üvegeket, és mehetnek is a spájzba.

Ha egy kicsit különlegesebb krémet szeretnél, akkor még bolondítsd meg valamilyen fűszerrel, a frissen őrölt bors kifejezetten jót tesz neki, de valamilyen zöldfűszerrel lágyíthatod is az ízét, vagy akár készítheted csak édes paprikából is, ekkor természetesen egyáltalán nem lesz csípős.

A tökéletes pörkölt nyomában

Ha valamihez, akkor a pörkölthöz egészen biztosan kell paprikakrém, ha kész vagy vele, főzz is gyorsan egy tökéletes pörköltet, hogy kipróbálhasd!

Ezt is szeretjük