A házi Erős Pista receptje
Csípős, krémes és magyaros
A jellegzetes ízű paprikakrém szinte egyik magyaros ételből sem hiányozhat.
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »
- 6 lépés, ami profi szintre emeli a nyári hajápolást: így előzd meg a töredezést és a szénaboglya-effektust »
- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Ha szereted a csípőset, akkor bizonyára gyakran használsz jobb vagy rosszabb minőségű paprikakrémet az ételek készítésekor, mostantól menj biztosra, és készítsd saját magad!
Ha nem szeretnél tartósítószert használni, akkor hagyd ki belőle, és a lent megadott sómennyiség négyszeresével készítsd, akkor nem fog megromlani, viszont elég sós lesz.
Csípős paprikakrém
Hozzávalók:
- 2 kg érett, piros, csípős paprika
- 0,5 kg édes, piros pritaminpaprika
- 10 dkg - jódozatlan! - só
- fél mokkáskanálnyi tartósítószer - szalicil, nátrium-benzoát
Elkészítés ideje:
Egy nap.
Elkészítés menete:
A paprikákat jó alaposan mosd át, akár többször is, a száraikat távolítsd el, a magvakat ne! Darabold tetszőleges méretűre őket, majd végy elő egy húsdarálót, tedd bele a legkisebb lyukú fejet, és passzírozd át rajta a paprikákat egy tálba, csípőset, édeset vegyesen.
Ha mindenki átjött, keverd hozzájuk a sót, és hagyd így állni az egész masszát egy napig. Amikor ez letelt, moss és fertőtleníts ki annyi üveget, amennyibe el szeretnéd tenni majd a paprikakrémet, tegyél mindegyik aljára egy nagyon pici tartósítószert, és adagold bele a már kész krémet. Zárd le jól az üvegeket, és mehetnek is a spájzba.
Ha egy kicsit különlegesebb krémet szeretnél, akkor még bolondítsd meg valamilyen fűszerrel, a frissen őrölt bors kifejezetten jót tesz neki, de valamilyen zöldfűszerrel lágyíthatod is az ízét, vagy akár készítheted csak édes paprikából is, ekkor természetesen egyáltalán nem lesz csípős.
A tökéletes pörkölt nyomában
Ha valamihez, akkor a pörkölthöz egészen biztosan kell paprikakrém, ha kész vagy vele, főzz is gyorsan egy tökéletes pörköltet, hogy kipróbálhasd!
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- paprika
A hagyományos csirkepaprikás receptje

- paprika
- tejföl
Klasszikus hazai fogás

- mexikó
- paradicsom