Enchiladas: hagyományos fogás egyenesen Mexikóból
A mexikói ételeknek az egész világon nagy rajongótábora van, nálunk is egyre népszerűbbek.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hazai, fűszeres finomságok kedvelői a mexikói konyhában is megtalálják majd a számításukat, az itthon megszokottnál még karakteresebb ízű, paprikás, csípős ételek jellemzik.

Ez egy végtelenségig variálható étel, légy kreatív és állítsd össze a kedvencedet, pácolt hússal még zamatosabb, ahogy többféle sajttal is.

Enchiladas

Hozzávalók:

  • 10 tortillalap
  • 40 dkg sovány hús - amilyen jólesik
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 20 dkg cheddar sajt - ha nincs, akkor trappista, vagy gouda is jó
  • 2 teáskanálnyi csípős paprikakrém
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 csipet kömény
  • olaj

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, vágd csíkokra, sózd be és pirítsd meg egy kis olajon, serpenyőben. Ha elkészült, tedd félre. A serpenyőbe tegyél még egy kis olajat, pirítsd barnára a lisztet rajta, majd két deci víz társaságában add hozzá a paradicsomszószt. Darabold bele a hagymát, a fokhagymát, a paprikakrémet, a köményt és persze ízlésednek megfelelő mennyiségű sót.

Ha már felforrósodott és összeállt, keverd bele a húst is, karikázd bele a hegyes erőspaprikát, majd kis lángon hagyd még rotyogni körülbelül tíz percig. Az elkészült szószt tekerd a tortillalapokba, tedd őket egymás mellé, szórd meg jó alaposan sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd készre.

Tepsiben sült finomságok

A sütőben készült ételeknél kevés jobb létezik, csak bekészíted a sütnivaló fogást a tepsibe, a többit pedig már elintézik egymás közt, neked csak az ízeket kell majd élvezned

Ezt is szeretjük