Klasszikus hazai fogás
A borjúpaprikás receptje
A borjúpaprikás igazi hagyományos magyar étel, az alapanyagot nem a legkönnyebb manapság beszerezni, de megéri utánajárni.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szaftos borjúpaprikás alig feleannyi idő alatt megfő, mint az idősebb marhából készült változat, de nem csak emiatt érdemes kipróbálnod.

Frissen főzött nokedlivel és valami jó kis háztáji savanyúsággal az igazi, na meg egy pohár vörösborral.

Borjúpaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított borjúcomb vagy -lapocka
  • 7 dkg zsír
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 tv paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, és darabold nagyjából egységes méretű kockákra, körülbelül 2x2 centiméteresekre. A hagymát kockázd apróra, a paradicsomot és a paprikát csumázd ki, majd vágd kisebb-nagyobb darabokra. A zsíron pirítsd üvegesre a hagymát, majd ha már elérte a kívánt állapotot, akkor húzd le a lábast a tűzről, és keverd a hagymához a paprikát. Keverd jól össze, majd mehet vissza a tűzre, immáron a hús, a só és némi bors társaságában.

Pirítsd meg a húsok minden oldalát, majd tégy alájuk némi vizet - nem kell, hogy ellepje -, állítsd a tűzhelyet kis lángra, és hagyd, hogy puhára főjön benne a hús. Amikor körülbelül félig megfőtt, akkor jöhet mellé a paprika és a paradicsom is, aztán mehet vissza a fedő, egészen addig, amíg az utóbbi két összetevő szépen szét nem fő. Ezután a lisztet keverd el a tejföllel, szedj pár kanálnyit a szaftból, majd az egészet keverd vissza a paprikásba, és már kész is van a finom étel.

Pörköltek és paprikások

Jó eséllyel az itthon legtöbb alkalommal elkészített ételek közt az első - vagy a rántott hús miatt a második - helyen állnak a paprikások és a pörköltek, készítsd el te is a kedvencedet!

Blog.hu ajánló