Klasszikus hazai fogás
A borjúpaprikás receptje
A borjúpaprikás igazi hagyományos magyar étel, az alapanyagot nem a legkönnyebb manapság beszerezni, de megéri utánajárni.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szaftos borjúpaprikás alig feleannyi idő alatt megfő, mint az idősebb marhából készült változat, de nem csak emiatt érdemes kipróbálnod.

Frissen főzött nokedlivel és valami jó kis háztáji savanyúsággal az igazi, na meg egy pohár vörösborral.

Borjúpaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított borjúcomb vagy -lapocka
  • 7 dkg zsír
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 tv paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, és darabold nagyjából egységes méretű kockákra, körülbelül 2x2 centiméteresekre. A hagymát kockázd apróra, a paradicsomot és a paprikát csumázd ki, majd vágd kisebb-nagyobb darabokra. A zsíron pirítsd üvegesre a hagymát, majd ha már elérte a kívánt állapotot, akkor húzd le a lábast a tűzről, és keverd a hagymához a paprikát. Keverd jól össze, majd mehet vissza a tűzre, immáron a hús, a só és némi bors társaságában.

Pirítsd meg a húsok minden oldalát, majd tégy alájuk némi vizet - nem kell, hogy ellepje -, állítsd a tűzhelyet kis lángra, és hagyd, hogy puhára főjön benne a hús. Amikor körülbelül félig megfőtt, akkor jöhet mellé a paprika és a paradicsom is, aztán mehet vissza a fedő, egészen addig, amíg az utóbbi két összetevő szépen szét nem fő. Ezután a lisztet keverd el a tejföllel, szedj pár kanálnyit a szaftból, majd az egészet keverd vissza a paprikásba, és már kész is van a finom étel.

Pörköltek és paprikások

Jó eséllyel az itthon legtöbb alkalommal elkészített ételek közt az első - vagy a rántott hús miatt a második - helyen állnak a paprikások és a pörköltek, készítsd el te is a kedvencedet!

Ezt is szeretjük