Klasszikus hazai fogás

A borjúpaprikás receptje

A borjúpaprikás igazi hagyományos magyar étel, az alapanyagot nem a legkönnyebb manapság beszerezni, de megéri utánajárni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szaftos borjúpaprikás alig feleannyi idő alatt megfő, mint az idősebb marhából készült változat, de nem csak emiatt érdemes kipróbálnod.

Frissen főzött nokedlivel és valami jó kis háztáji savanyúsággal az igazi, na meg egy pohár vörösborral.

Borjúpaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított borjúcomb vagy -lapocka
  • 7 dkg zsír
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 tv paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, és darabold nagyjából egységes méretű kockákra, körülbelül 2x2 centiméteresekre. A hagymát kockázd apróra, a paradicsomot és a paprikát csumázd ki, majd vágd kisebb-nagyobb darabokra. A zsíron pirítsd üvegesre a hagymát, majd ha már elérte a kívánt állapotot, akkor húzd le a lábast a tűzről, és keverd a hagymához a paprikát. Keverd jól össze, majd mehet vissza a tűzre, immáron a hús, a só és némi bors társaságában.

Pirítsd meg a húsok minden oldalát, majd tégy alájuk némi vizet - nem kell, hogy ellepje -, állítsd a tűzhelyet kis lángra, és hagyd, hogy puhára főjön benne a hús. Amikor körülbelül félig megfőtt, akkor jöhet mellé a paprika és a paradicsom is, aztán mehet vissza a fedő, egészen addig, amíg az utóbbi két összetevő szépen szét nem fő. Ezután a lisztet keverd el a tejföllel, szedj pár kanálnyit a szaftból, majd az egészet keverd vissza a paprikásba, és már kész is van a finom étel.

Pörköltek és paprikások

Jó eséllyel az itthon legtöbb alkalommal elkészített ételek közt az első - vagy a rántott hús miatt a második - helyen állnak a paprikások és a pörköltek, készítsd el te is a kedvencedet!

A legfinomabb paprikások és pörköltek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük