A Stroganoff-bélszín receptje
A Stroganoff-bélszín csak egy a sok közül, hiszen ez a hús rengeteg módon elkészíthető. Íme, négy változat.
A vesepecsenye, más néven bélszín kényes étel, hiszen, ha csak egy fél perccel is tovább sütöd a kelleténél, már nem megfelelő állagot kapsz.
A klasszikus steaken kívül, amit natúran készítenek, sokféleképpen megsütheted.
Bélszín Stroganoff módra
Hozzávalók:
- 75 dkg bélszín
- 20 dkg csiperke
- 3 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só
- őrölt bors
A bélszínt klopfold ki, majd vágd csíkokra. A hagymát szeleteld fel, és a vajon pirítsd aranybarnára. Vedd ki, majd ugyanebben a serpenyőben a felszeletelt gombával is ugyanígy járj el.
Ha kivetted a gombát is, tedd a húsokat a serpenyőbe, és süsd meg, hogy kívül barna legyen, de belül nyers. Végül tedd bele a hagymát, a gombát és a paradicsompürét, és melegítsd fel. Öntsd rá a tejfölt, és néhány perc után már tálalhatod is.
Bélszín Budapest módra
Hozzávalók:
- 65 dkg bélszín
- 12 dkg libamáj
- 10 dkg bacon
- 10 dkg gomba
- 6 dkg vaj
- 2 zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- olaj
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
A bélszínt vágd négyfelé. Tekerj köréje baconszeleteket, és vékony spárgával kötözd össze. A maradék bacont kockázd fel, és kezdd el sütni, majd add hozzá a kockára vágott gombát, a libamájat és a zöldpaprikát. Készíts pörköltszaftot, és öntsd rá a gombás egyvelegre. A bélszínszeleteket csak közvetlenül sütés előtt sózd meg, majd kevés olajon süsd meg. Tálaláskor a még meleg raguval öntsd le, és valamilyen krumplis körettel tálald.
Bélszín Rossini módra
Hozzávalók:
- 80 dkg tisztított bélszín
- 20 dkg libamáj
- 15 dkg vaj
- 10 gomba
- 5 dl madeira-mártás
- 5 zsemle
- 3 dkg só
- 2 dkg liszt
- bors
A bélszínt vágd tíz egyenlő részre. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd forgasd bele a lisztbe. A gombát pucold meg. A zsemléket hámozd meg, és szúrj ki belőlük körülbelül 4 cm átmérőjű, illetve 2 cm mély lyukakat. A vajon a zsemle mindkét oldalát pirítsd meg. Süsd meg a libamájat, öntsd le madeira-mártással. A húsok mindkét oldalát süsd pirosra. A zsemle tetejére helyezd rá a májat, öntsd le a mártással, tegyél rá a gombából, és már tálalhatod is.
Bélszín Wellington módra
Hozzávalók:
- 50 dkg bélszín
- 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
- 30 dkg gomba
- 8 dkg vaj
- 8 dkg szárított sonka
- 1 tojás
- 1 evőkanál petrezselyem
- rozmaring
- bors
- só
A hús mindkét oldalát süsd meg, majd sózd, borsozd, és szórd meg rozmaringgal. Vedd ki, és hagyd, hogy kihűljön. A leveles tésztát olyan nagyságúra vágd, hogy a húst körbeérje. A maradék vajon pirítsd meg a szeletelt gombát, és szórd meg petrezselyemmel. A tésztára fektess sonkaszeleteket, ezen oszlasd el a gombát, végül az alsó harmadára tedd a húst. Tekerd fel, és a két szélét hajtsd be, hogy a töltelék benne maradjon. A batyukat tedd tepsibe, és a tetejüket kend meg tojássárgájával. Előmelegített sütőben attól függően süsd, hogy hogyan szereted a bélszínt.
OLVASD EL EZT IS!
![toltott hus lead](http://kep.index.hu/1/0/1377/13772/137720/13772084_703606_0c78e0e15044fd38b6f2110a9f1065c9_wm.jpg)
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
![barbecue](http://kep.index.hu/1/0/1376/13769/137693/13769302_703012_57075f548dd7ab756c0b3a1f046a293b_wm.jpg)
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
![gulyas](http://kep.index.hu/1/0/1376/13763/137634/13763488_701740_cdb73ac7440f6b84b65117af9a8ddd0b_wm.jpg)
- csirke
- pulyka