A Stroganoff-bélszín receptje

A Stroganoff-bélszín csak egy a sok közül, hiszen ez a hús rengeteg módon elkészíthető. Íme, négy változat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vesepecsenye, más néven bélszín kényes étel, hiszen, ha csak egy fél perccel is tovább sütöd a kelleténél, már nem megfelelő állagot kapsz.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A klasszikus steaken kívül, amit natúran készítenek, sokféleképpen megsütheted.

Bélszín Stroganoff módra

Hozzávalók:

  • 75 dkg bélszín
  • 20 dkg csiperke
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt bors

A bélszínt klopfold ki, majd vágd csíkokra. A hagymát szeleteld fel, és a vajon pirítsd aranybarnára. Vedd ki, majd ugyanebben a serpenyőben a felszeletelt gombával is ugyanígy járj el.

Ha kivetted a gombát is, tedd a húsokat a serpenyőbe, és süsd meg, hogy kívül barna legyen, de belül nyers. Végül tedd bele a hagymát, a gombát és a paradicsompürét, és melegítsd fel. Öntsd rá a tejfölt, és néhány perc után már tálalhatod is.

Bélszín Budapest módra

Hozzávalók:

  • 65 dkg bélszín
  • 12 dkg libamáj
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg gomba
  • 6 dkg vaj
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

A bélszínt vágd négyfelé. Tekerj köréje baconszeleteket, és vékony spárgával kötözd össze. A maradék bacont kockázd fel, és kezdd el sütni, majd add hozzá a kockára vágott gombát, a libamájat és a zöldpaprikát. Készíts pörköltszaftot, és öntsd rá a gombás egyvelegre. A bélszínszeleteket csak közvetlenül sütés előtt sózd meg, majd kevés olajon süsd meg. Tálaláskor a még meleg raguval öntsd le, és valamilyen krumplis körettel tálald.

Bélszín Rossini módra

Hozzávalók:

  • 80 dkg tisztított bélszín
  • 20 dkg libamáj
  • 15 dkg vaj
  • 10 gomba
  • 5 dl madeira-mártás
  • 5 zsemle
  • 3 dkg só
  • 2 dkg liszt
  • bors

A bélszínt vágd tíz egyenlő részre. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd forgasd bele a lisztbe. A gombát pucold meg. A zsemléket hámozd meg, és szúrj ki belőlük körülbelül 4 cm átmérőjű, illetve 2 cm mély lyukakat. A vajon a zsemle mindkét oldalát pirítsd meg. Süsd meg a libamájat, öntsd le madeira-mártással. A húsok mindkét oldalát süsd pirosra. A zsemle tetejére helyezd rá a májat, öntsd le a mártással, tegyél rá a gombából, és már tálalhatod is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Bélszín Wellington módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín
  • 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
  • 30 dkg gomba
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg szárított sonka
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • rozmaring
  • bors

A hús mindkét oldalát süsd meg, majd sózd, borsozd, és szórd meg rozmaringgal. Vedd ki, és hagyd, hogy kihűljön. A leveles tésztát olyan nagyságúra vágd, hogy a húst körbeérje. A maradék vajon pirítsd meg a szeletelt gombát, és szórd meg petrezselyemmel. A tésztára fektess sonkaszeleteket, ezen oszlasd el a gombát, végül az alsó harmadára tedd a húst. Tekerd fel, és a két szélét hajtsd be, hogy a töltelék benne maradjon. A batyukat tedd tepsibe, és a tetejüket kend meg tojássárgájával. Előmelegített sütőben attól függően süsd, hogy hogyan szereted a bélszínt.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük