
Hirtelen sült húsok receptjei
Nem múlhat el a hétvége hús nélkül? Nem akarsz a melegben a tűzhely mellett állni? Próbáld ki receptjeinket!

A sült hús a legkönnyebben és legváltozatosabban elkészíthető ételek közé tartozik, így nem árt, ha folyamatosan frissíted a repertoárod. Próbáld ki ízletes receptjeinket, melyekkel biztosan nem tudsz melléfogni.
Gyorsan és könnyedén készíts isteni ebédet valami kis körettel, és reménykedj, hogy a többiek nem eszik meg előled az összeset.
Szűzpecsenye szedres mártásban
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés szűzpecsenye
- 15 dkg szeder
- 3 dkg vaj
- 2 dl szederbor
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál erdei gyümölcsös lekvár
- só
- bors
A húst csíkozd fel, szórd meg ételízesítővel, és a felforrósított olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát. Szedd ki, és tedd egy hőtartó tálba. Az olajra öntsd rá a bort, a megtisztított szedret szórd bele, és végül a lekvárral főzd mártássűrűségűre. Végül a meleg húst öntözd meg a szedres mártással, és már fogyaszthatod is.
Narancslében sült csirkemell
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- 4 szál zöldhagyma
- 2,5 dl narancslé
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- fél kiskanál őrölt koriander
- só
- bors
A narancslevet az ecettel keverd össze. Szórd meg korianderrel, keverd bele az apróra vágott hagymát. A csirkemelleket picit sózd, borsozd, majd lisztbe forgasd bele. Az olajat hevítsd fel, és mindkét oldalát süsd meg hirtelen. Vedd ki a húsokat, és a narancsleves szószt forrald benne nagyjából fél percig. Tedd bele vissza a húst, és süsd puhára.
Szójaszószos-hagymás marhahús
Hozzávalók:
- 70 dkg csontozott marhahús
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- pici cukor
- só
A húst vágd csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze, szórd meg pici cukorral és sóval. A keverékbe forgasd bele a húscsíkokat. A felforrósított olajban süsd őket aranybarnára, majd szedd ki egy tányérra. Az olajba tedd bele a hagymakarikákat, és néhány percig süsd őket. Végül tedd rá a húst, együtt süsd még 1-2 percet, és már tálalhatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Fűszeres csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 kiskanál koriander
- 1 kiskanál feketebors
- 1 kiskanál fehérbors
- 1 kiskanál rózsabors
- 1 kiskanál édeskömény
- fél kiskanál szecsuáni bors
- csipetnyi római kömény
- szőlőmagolaj vagy olívaolaj
- só
A fűszereket keverd össze egy kisebb tálban, majd a kapott keverékkel kend be a csirkecombokat. Az olajat hevítsd fel, és a csirkecombok mindkét felét süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!

- húsételek
- Recept
Nagyiféle fasírt receptek

- sajt
- főétel
Sajttal töltött, bundás húsok receptjei

- grill
- sertéshús