Hirtelen sült húsok receptjei
Nem múlhat el a hétvége hús nélkül? Nem akarsz a melegben a tűzhely mellett állni? Próbáld ki receptjeinket!
A sült hús a legkönnyebben és legváltozatosabban elkészíthető ételek közé tartozik, így nem árt, ha folyamatosan frissíted a repertoárod. Próbáld ki ízletes receptjeinket, melyekkel biztosan nem tudsz melléfogni.
Gyorsan és könnyedén készíts isteni ebédet valami kis körettel, és reménykedj, hogy a többiek nem eszik meg előled az összeset.
Szűzpecsenye szedres mártásban
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés szűzpecsenye
- 15 dkg szeder
- 3 dkg vaj
- 2 dl szederbor
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál erdei gyümölcsös lekvár
- só
- bors
A húst csíkozd fel, szórd meg ételízesítővel, és a felforrósított olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát. Szedd ki, és tedd egy hőtartó tálba. Az olajra öntsd rá a bort, a megtisztított szedret szórd bele, és végül a lekvárral főzd mártássűrűségűre. Végül a meleg húst öntözd meg a szedres mártással, és már fogyaszthatod is.
Narancslében sült csirkemell
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- 4 szál zöldhagyma
- 2,5 dl narancslé
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- fél kiskanál őrölt koriander
- só
- bors
A narancslevet az ecettel keverd össze. Szórd meg korianderrel, keverd bele az apróra vágott hagymát. A csirkemelleket picit sózd, borsozd, majd lisztbe forgasd bele. Az olajat hevítsd fel, és mindkét oldalát süsd meg hirtelen. Vedd ki a húsokat, és a narancsleves szószt forrald benne nagyjából fél percig. Tedd bele vissza a húst, és süsd puhára.
Szójaszószos-hagymás marhahús
Hozzávalók:
- 70 dkg csontozott marhahús
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- pici cukor
- só
A húst vágd csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze, szórd meg pici cukorral és sóval. A keverékbe forgasd bele a húscsíkokat. A felforrósított olajban süsd őket aranybarnára, majd szedd ki egy tányérra. Az olajba tedd bele a hagymakarikákat, és néhány percig süsd őket. Végül tedd rá a húst, együtt süsd még 1-2 percet, és már tálalhatod is.
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Apró cirkónia kristályokkal díszített buzogány formájú elegáns ezüst fülbevaló12 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Rózsaszín cirkóniával díszített ovális ezüst ékszerszett15 900 Ft
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy beakasztós ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
Fűszeres csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 kiskanál koriander
- 1 kiskanál feketebors
- 1 kiskanál fehérbors
- 1 kiskanál rózsabors
- 1 kiskanál édeskömény
- fél kiskanál szecsuáni bors
- csipetnyi római kömény
- szőlőmagolaj vagy olívaolaj
- só
A fűszereket keverd össze egy kisebb tálban, majd a kapott keverékkel kend be a csirkecombokat. Az olajat hevítsd fel, és a csirkecombok mindkét felét süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- Recept
Nagyiféle fasírt receptek
- sajt
- főétel
Sajttal töltött, bundás húsok receptjei
- grill
- sertéshús