Hirtelen sült húsok receptjei
20 perces ebédek
Nem múlhat el a hétvége hús nélkül? Nem akarsz a melegben a tűzhely mellett állni? Próbáld ki receptjeinket!

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült hús a legkönnyebben és legváltozatosabban elkészíthető ételek közé tartozik, így nem árt, ha folyamatosan frissíted a repertoárod. Próbáld ki ízletes receptjeinket, melyekkel biztosan nem tudsz melléfogni.

Gyorsan és könnyedén készíts isteni ebédet valami kis körettel, és reménykedj, hogy a többiek nem eszik meg előled az összeset.

Szűzpecsenye szedres mártásban

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés szűzpecsenye
  • 15 dkg szeder
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl szederbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál erdei gyümölcsös lekvár
  • bors

A húst csíkozd fel, szórd meg ételízesítővel, és a felforrósított olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát. Szedd ki, és tedd egy hőtartó tálba. Az olajra öntsd rá a bort, a megtisztított szedret szórd bele, és végül a lekvárral főzd mártássűrűségűre. Végül a meleg húst öntözd meg a szedres mártással, és már fogyaszthatod is.

Narancslében sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2,5 dl narancslé
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 3 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kiskanál őrölt koriander
  • bors

A narancslevet az ecettel keverd össze. Szórd meg korianderrel, keverd bele az apróra vágott hagymát. A csirkemelleket picit sózd, borsozd, majd lisztbe forgasd bele. Az olajat hevítsd fel, és mindkét oldalát süsd meg hirtelen. Vedd ki a húsokat, és a narancsleves szószt forrald benne nagyjából fél percig. Tedd bele vissza a húst, és süsd puhára.

Szójaszószos-hagymás marhahús

Hozzávalók:

  • 70 dkg csontozott marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • pici cukor

A húst vágd csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze, szórd meg pici cukorral és sóval. A keverékbe forgasd bele a húscsíkokat. A felforrósított olajban süsd őket aranybarnára, majd szedd ki egy tányérra. Az olajba tedd bele a hagymakarikákat, és néhány percig süsd őket. Végül tedd rá a húst, együtt süsd még 1-2 percet, és már tálalhatod is.

Fűszeres csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 kiskanál koriander
  • 1 kiskanál feketebors
  • 1 kiskanál fehérbors
  • 1 kiskanál rózsabors
  • 1 kiskanál édeskömény
  • fél kiskanál szecsuáni bors
  • csipetnyi római kömény
  • szőlőmagolaj vagy olívaolaj

A fűszereket keverd össze egy kisebb tálban, majd a kapott keverékkel kend be a csirkecombokat. Az olajat hevítsd fel, és a csirkecombok mindkét felét süsd meg.

Ezt is szeretjük