4 omlós töltött hús

A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött húsokat akár körettel is kínálhatod a szombati ebédnél, de, ha a szeletelés mellett döntesz, még akár egy szendvicshez is kiváló hozzávalóként szolgálhatnak.

Gazdag receptjeink új távlatokat nyitnak meg előtted a húsmennyországba, és akkor sem kell kétségbeesned, ha éppenséggel nem vagy egy konyhatündér.

Juhtúróval töltött karaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg juhtúró
  • 5 szelet karaj
  • 3 evőkanál fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor tárkony
  • olívaolaj
  • bors

A petrezselymet és a tárkonyt aprítsd fel, és keverd össze a juhtúróval, majd ízesítsd sóval, borssal. A húsokat picit klopfold ki, majd tegyél rá a juhtúrós masszából. Tekerd fel a szeleteket, és tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval. Némi olajon süsd meg kicsit, majd öntsd rá a bort, kis vizet, és főzd puhára. A juhtúró egy része ki fog folyni, ha mártást is szeretnél a húshoz, akkor kevesebb vízzel engedd fel a végén.

Aszalt szilvás pulykamell

  • 8 szelet pulykamell
  • 8 szelet füstölt sajt
  • 8 szelet bacon
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 alma
  • 1 csomag aszalt szilva
  • olívaolaj
  • bors

Az almát, a hagymát és a fokhagymát szeleteld fel. Keverd össze őket, és szórd egy tepsibe. A pulykaszeleteket ízlésed szerint sózd, borsozd, és tegyél rájuk egy-egy szelet sajtot és néhány szem aszalt szilvát. Csavard fel a húst, tekerd körbe baconnel, és tűzd meg. A húsbatyukat tedd a hagymás egyveleg tetejére, és locsold meg pici olívaolajjal. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben süsd nagyjából fél óráig. Ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Zöldséges, töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg borsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 evőkanál olaj
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • bors

A gombát, a répát és a borsót sós vízben főzd meg. Szűrd le, majd a gombát, a répát és a petrezselyemzöldet aprítsd fel. A zöldségeket és a lereszelt sajtot keverd össze. A hússzeleteket klopfold ki, picit sózd meg, és az egyik felükre tegyél a zöldséges masszából. A másik felüket hajtsd rá, és tűzd össze. Lisztben forgasd meg a batyukat, és forró olajban süsd ki.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Savanyú káposztával töltött hús

Hozzávalók:

  • 1 kg felszúrt dagadó
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 4 evőkanál mustár
  • 3 alma
  • olaj

A savanyú káposztát mosd ki egyszer vagy kétszer, attól függően, hogy mennyire savanyú. Vágd 2-3 centis darabokra. Az almát hámozd meg, majd reszeld le, és keverd a káposztához. A húst a mustárral alaposan kend meg. Töltsd meg az almás-káposztás masszával, és tűzd meg hústűvel. Egy jénai tál aljába önts némi olajat, és tedd bele a batyukat. A tál tetejét fedd le alufóliával, és süsd nagyjából egy óráig. Ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.

Ezt is szeretjük