Ropogós, illatos grillhúsok
A 10 legfinomabb grillpác
Rendezz kerti sütögetést a barátaiddal, és próbáld ki különleges, ízletes grillpácainkat mindenféle hústípushoz!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb módja a húsok ízletessé tételének, ha bepácolod őket. A következő receptek között szárnyasokhoz, marhahúshoz és halakhoz is találsz megfelelő pácot. A különböző mesés fűszereknek köszönhetően isteni ízvilágokba látogathatsz el, és invitálhatod meg barátaidat is.

Ne habozz, nézd az időjárás-jelentést, és hívd meg őket a legközelebbi napsütéses szombatra!

Grillpác marhahúshoz

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál steak-fűszersó

A mustárt, az olajat és a fűszersót keverd össze, és alaposan kend be vele a marhaszeleteket. Néhány órára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összesüljenek, és már viheted is a grillrácsra.

Majonézes pác

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • ecet
  • bors

Karikázd fel vékonyan a hagymát. A majonézt a karikára vágott vöröshagymával, a babérlevéllel és icipici ecettel tedd egy lezárható tasakba. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a húsdarabokat is tedd bele, alaposan rázd össze, hogy mindenhová jusson a pácléből, és legalább egy napig, hideg helyen pácold benne a húst, hogy igazán finom legyen. Leginkább csirkéhez és pulykához illő pác, a szárnyasok könnyen felszívják a finom ízanyagokat.

Currys pác

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál curry
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors

A curryt, a citromlevet és a pirospaprikát keverd össze, szórd bele az összezúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Kend be vele a húst, és már sütheted is.

Részeges grillpác

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál fehérbor
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • fél teáskanál pirospaprika

Keverd össze a hozzávalókat, és hagyd a húst benne néhány óráig. Ezután süsd meg a bepácolt húst, és már fogyaszthatod is.

Ketchupos pác

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál ketchup
  • 5 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • bors

A húst kicsit borsozd meg. A ketchupot, a mézet és a szójaszószt keverd össze, és kend be vele a hússzeleteket. Éjszakára hagyd a pácban, majd másnap süsd ki.

Joghurtos pác

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál koriander
  • 2 kávéskanál só
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 evőkanál olaj

A fokhagymát zúzd össze, és az apróra morzsolt korianderrel, a sóval, a joghurttal és az olajjal keverd össze. A csirke-, pulyka- vagy kacsahúst áztasd bele néhány órára, majd süsd ki.

Chilis halpác

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál barnacukor
  • 2 zöldcitrom leve
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál koriander
  • 1 chilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma

A koriandert, a chilit és a fokhagymát aprítsd fel. Keverd össze a cukorral, a kifacsart citromlével, valamint az olajjal, és a halszeleteket pácold benne egy éjszakán át.

Narancsos grillpác

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • fél teáskanál cukor
  • bors

Az ecetet, a narancslevet, a cukrot és a lereszelt narancshéjat keverd össze, és ízlésed szerint borsozd meg. A húst tedd bele a pácba néhány órára, majd süsd ki.

Pikáns pác

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • fél teáskanál kömény
  • fél mokkáskanál fahéj
  • fél teáskanál só

A fokhagymát zúzd össze, majd a többi hozzávalóval keverd össze. Áztasd bele a hússzeleteket, és pár órára tedd hűtőszekrénybe.

Paprikás-mustáros pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál tej
  • 2 teáskanál életízesítő
  • 1 csésze olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál csípős paprika

A tejet az ételízesítővel és a paprikával keverd simára. Add hozzá az olívaolajat és a mustárt, majd a kapott páccal kend be a húst. 1-2 órát hagyd állni, és csak azután süsd meg a húsokat.

Blog.hu ajánló