Alkoholban pácolt, omlós húsok
A pácolt húsok a legízletesebbek, próbáld ki alkoholban megforgatva, és készíts egy kiadós ebédet.
Ha néhány órára valamilyen alkoholos pácba áztatod az ebédnek szánt húst, akkor számíthatsz rá, hogy a végeredmény nagyon omlós, különleges ízű fogás lesz.
Sütőben és szabadban egyaránt elkészítheted a pácolt húsokat. Egy könnyű salátával kiegészítve tökéletes nyári vacsoráról gondoskodhatsz.
Sörben pácolt karaj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 5 dkg vaj
- 5 dl sör
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
A karajt csontozd ki, majd szeleteld fel és sózd meg. Egy tálba öntsd bele a sört, reszeld bele a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint add hozzá a mustárt és a pirospaprikát. Tedd bele a hússzeleteket, és fedd le, majd egy napra tedd hűtőbe. Másnap a lecsepegtetett húst felhevített vajon süsd meg hirtelen. Utána öntsd rá a páclét, és párold puhára.
Fehérborban pácolt halfilé
Hozzávalók:
- 4 szelet halfilé
- 3 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- fél dl olaj
- citromkarikák
- só
- bors
A bort az olajjal, a finomra aprított hagymával, a babérlevéllel és ízlésed szerint sóval, borssal keverd össze. Tedd bele a halszeleteket, és 2-3 óráig áztasd benne őket. Ezután szedd ki, hagyd, hogy a szeletek lecsepegjenek, és süsd meg akár grillsütőben, akár sima sütőben. Citromszeletekkel tálald.
Borban pácolt csirkemell
Hozzávalók:
- 5 dl fehérbor
- 4 csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- olaj
- só
- bors
A csirkemellfiléket szeleteld fel, és egy picit kiolajazott tepsibe tegyél egy sor húst. A felszeletelt vöröshagymát, illetve fokhagymát tedd a tetejére, majd mehet rá a két babérlevél, és ízlésed szerint só, bors. Öntsd fel a borral, fedd le és tedd hűtőbe 4 órára. Ezután előmelegített sütőben süsd puhára, majd vedd le a fóliát, hogy kicsit megpiruljon. Amennyiben soknak találod a páclevet, önts le belőle.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Marhahús tequilában
Hozzávalók:
- 40 dkg marhafelsál
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál citromhéj
- 1 evőkanál bors
- fél bögre tequila
- fél teáskanál só
A fokhagymát zúzd össze, majd a reszelt citromhéjjal, a borssal, a tequilával és a sóval keverd össze. Áztasd bele a husit néhány órára, majd grillsütőn 10-15 perc alatt mindkét oldalát süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- grill
Ropogós, illatos grillhúsok
- fűszer
- grill
5 új, pikáns pác a hétvégi grillezéshez
- grill
- sertéshús