Alkoholban pácolt, omlós húsok

30 perc, és tálalhatod!

A pácolt húsok a legízletesebbek, próbáld ki alkoholban megforgatva, és készíts egy kiadós ebédet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha néhány órára valamilyen alkoholos pácba áztatod az ebédnek szánt húst, akkor számíthatsz rá, hogy a végeredmény nagyon omlós, különleges ízű fogás lesz.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Sütőben és szabadban egyaránt elkészítheted a pácolt húsokat. Egy könnyű salátával kiegészítve tökéletes nyári vacsoráról gondoskodhatsz.

Sörben pácolt karaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

A karajt csontozd ki, majd szeleteld fel és sózd meg. Egy tálba öntsd bele a sört, reszeld bele a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint add hozzá a mustárt és a pirospaprikát. Tedd bele a hússzeleteket, és fedd le, majd egy napra tedd hűtőbe. Másnap a lecsepegtetett húst felhevített vajon süsd meg hirtelen. Utána öntsd rá a páclét, és párold puhára.

Fehérborban pácolt halfilé

Hozzávalók:

  • 4 szelet halfilé
  • 3 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • fél dl olaj
  • citromkarikák
  • bors

A bort az olajjal, a finomra aprított hagymával, a babérlevéllel és ízlésed szerint sóval, borssal keverd össze. Tedd bele a halszeleteket, és 2-3 óráig áztasd benne őket. Ezután szedd ki, hagyd, hogy a szeletek lecsepegjenek, és süsd meg akár grillsütőben, akár sima sütőben. Citromszeletekkel tálald.

Borban pácolt csirkemell

Hozzávalók:

  • 5 dl fehérbor
  • 4 csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • bors

A csirkemellfiléket szeleteld fel, és egy picit kiolajazott tepsibe tegyél egy sor húst. A felszeletelt vöröshagymát, illetve fokhagymát tedd a tetejére, majd mehet rá a két babérlevél, és ízlésed szerint só, bors. Öntsd fel a borral, fedd le és tedd hűtőbe 4 órára. Ezután előmelegített sütőben süsd puhára, majd vedd le a fóliát, hogy kicsit megpiruljon. Amennyiben soknak találod a páclevet, önts le belőle.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Marhahús tequilában

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhafelsál
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 1 evőkanál bors
  • fél bögre tequila
  • fél teáskanál só

A fokhagymát zúzd össze, majd a reszelt citromhéjjal, a borssal, a tequilával és a sóval keverd össze. Áztasd bele a husit néhány órára, majd grillsütőn 10-15 perc alatt mindkét oldalát süsd meg.

Ezt is szeretjük