5 új, pikáns pác a hétvégi grillezéshez
Mindjárt vége a nyárnak, a maradék pár hetet még használjátok ki. Hívd össze a barátaidat, és csapjatok egy fergeteges lakomát!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

Kim Kardashian már megint pucérkodik: egy parfüm kedvéért vált meg a ruháitól »

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillezésnél fontos, hogy a pácolás során a hús magába szívja az aromákat, hiszen a felszíni ízesítéssel nem sokat érsz, mivel - főleg, ha rácson sütöd - a fűszerek lepotyoghatnak a hússzeletekről.

A só megpuhítja az izomrostokat, így a pácban található fűszerek ízei könnyen átköltöznek a húsba.

Ha még pikánsabbá tennéd a pácokat, akkor használd kedved szerint a fűszereket, apró darabokra vágva.

Afrikai fűszerkabát

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szegfűbors
  • 2 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • bors
  • olívaolaj

Ideális bárányhoz és sertéshez. Az olajjal enyhén kend be a hússzeleteket, majd szórd be a fűszerkeverékkel. Nem kell sokáig állni hagyni, akár rögtön ki is sütheted őket.

Thai marinád

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 lime leve
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál halszósz
  • 1 chili aprítva

Ideális marhához és sertéshez. Ezeket a húsokat érdemes 4-5 órán vagy akár egy egész éjszakán át fürdetni, hogy jól beszívják az ízeket.

Steak marinád

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 6 evőkanál vörösbor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál bazsalikom vagy oregánó
  • bors

Inkább vörös húsokhoz való. Elég erős ízű, karakteres alapanyagokról van szó, mégis 1-2 óra kell a húsnak, hogy mélyen a rostok közé szívja az aromákat.

Mediterrán marinád halakhoz

Hozzávalók:

  • fél bögre citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál petrezselyemzöld aprítva
  • 2 teáskanál bazsalikom aprítva
  • 1 teáskanál oregánó aprítva
  • bors

Pár órára hagyd állni benne a halakat. A citrom kitűnően illik a halakhoz, a zöldfűszerek pedig gyakorlatilag mindenhez jók.

Pác lazachoz

Hozzávalók:

  • 2 kiskanál bors
  • 5 kiskanál finomra vágott kapor
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • negyed pohár olívaolaj
  • negyed pohár citromlé

A hozzávalókat keverd össze, és 4-5 órára helyezd bele a halszeleteket. Félóránként fordítsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló