Szaftos, gazdag raguk
Ha már unod a pörköltet, próbáld ki kistestvérének, a ragunak az elkészítését, ami nem bonyolult, és tökéletes vacsorát rittyenthetsz az asztalra.
A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.
Fogd hát kezedbe a kést, és rohamozd meg a konyhát, hogy mire a párod hazaér, két tányér finom, gőzölgő vacsorával legyen megterítve az asztal.
Részeges pulykaragu
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacombfilé
- 5 dl tejföl
- 4 dl minőségi fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej hagyma
- babérlevél
- bazsalikom
- rozmaring
- kakukkfű
- curry
- őrölt kömény
- só
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. A pulykacombot kockázd fel, és szórd rá a hagymára, majd egészen addig süsd, míg kifehéredik. Ekkor öntsd fel a fehérborral, és fűszerezd ízlésed szerint, illetve add hozzá a zúzott fokhagymát is. Fedd le, és hagyd, hogy megpuhuljon. Ha szükséges, időnként öntsd fel kevés fehérborral. Ha puha, keverd hozzá a tejfölt, és hagyd, hogy a szaft besűrűsödjön. Tésztával tálald.
Bakonyi csirkeragu
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 4 dl tejföl
- 4 dl víz
- 3 csirkemellfilé
- 3 dkg liszt
- 2 füstölt kocka
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
A felaprított vöröshagymát dinszteld meg. A felkockázott csirkemellet és a felszeletelt gombát tedd rá, és pirítsd meg.
Szórd meg némi pirospaprikával, illetve sózd, borsozd, majd öntsd hozzá a tejszínt, a vizet. Morzsold bele a két füstölt kockát, és párold puhára. Időnként, ha szükséges, az elfőtt vizet pótold. A lisztet a tejföllel és egy merőkanálnyi szafttal keverd össze, és habard be vele a ragut. Nagyjából 10 percig főzd így, és már tálalhatod is.
Mexikói marharagu
Hozzávalók:
- 80 dkg marhafelsál
- 20 dkg morzsolt kukorica
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 doboz konzerv vörösbab
- 0,5 dl chiliszósz
- bors
- só
A szalonnát és a húst csíkozd fel. A szalonnát pirítsd meg, hagyd, hogy a zsírja kisüljön. Szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd bele húscsíkokat, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Pirítsd kifehéredésig, majd öntsd rá a chilis szószt és egy pici vizet. Párold puhára, majd tedd bele a babot és a kukoricát, és sűrítsd be a paradicsompürével. Tarhonyával tálald.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Kukoricás pulykamellragu
Hozzávalók:
- 80 dkg konzervkukorica
- 40 dkg pulykamell
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg liszt
- 1 evőkanál olaj
- fél csokor petrezselyemzöld
- só
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Dobd rá a felkockázott húst, és fedő alatt párold majdnem puhára. Szórd rá a lecsepegtetett kukoricát, a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, és sózd meg, majd keverd alaposan össze. Párold egészen puhára, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- zöldséges
- pörkölt
4 könnyű ragu hétköznap vacsorára

- pulyka
- sertéshús
Ízletes, szaftos, 30 perces sült húsok

- bogrács
- egytálétel