Szaftos, gazdag raguk
Ha már unod a pörköltet, próbáld ki kistestvérének, a ragunak az elkészítését, ami nem bonyolult, és tökéletes vacsorát rittyenthetsz az asztalra.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.

Fogd hát kezedbe a kést, és rohamozd meg a konyhát, hogy mire a párod hazaér, két tányér finom, gőzölgő vacsorával legyen megterítve az asztal.

Részeges pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacombfilé
  • 5 dl tejföl
  • 4 dl minőségi fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • babérlevél
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • curry
  • őrölt kömény

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. A pulykacombot kockázd fel, és szórd rá a hagymára, majd egészen addig süsd, míg kifehéredik. Ekkor öntsd fel a fehérborral, és fűszerezd ízlésed szerint, illetve add hozzá a zúzott fokhagymát is. Fedd le, és hagyd, hogy megpuhuljon. Ha szükséges, időnként öntsd fel kevés fehérborral. Ha puha, keverd hozzá a tejfölt, és hagyd, hogy a szaft besűrűsödjön. Tésztával tálald.

Bakonyi csirkeragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 4 dl tejföl
  • 4 dl víz
  • 3 csirkemellfilé
  • 3 dkg liszt
  • 2 füstölt kocka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors

A felaprított vöröshagymát dinszteld meg. A felkockázott csirkemellet és a felszeletelt gombát tedd rá, és pirítsd meg.

Szórd meg némi pirospaprikával, illetve sózd, borsozd, majd öntsd hozzá a tejszínt, a vizet. Morzsold bele a két füstölt kockát, és párold puhára. Időnként, ha szükséges, az elfőtt vizet pótold. A lisztet a tejföllel és egy merőkanálnyi szafttal keverd össze, és habard be vele a ragut. Nagyjából 10 percig főzd így, és már tálalhatod is.

Mexikói marharagu

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhafelsál
  • 20 dkg morzsolt kukorica
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • 0,5 dl chiliszósz
  • bors

A szalonnát és a húst csíkozd fel. A szalonnát pirítsd meg, hagyd, hogy a zsírja kisüljön. Szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd bele húscsíkokat, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Pirítsd kifehéredésig, majd öntsd rá a chilis szószt és egy pici vizet. Párold puhára, majd tedd bele a babot és a kukoricát, és sűrítsd be a paradicsompürével. Tarhonyával tálald.

Kukoricás pulykamellragu

Hozzávalók:

  • 80 dkg konzervkukorica
  • 40 dkg pulykamell
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • fél csokor petrezselyemzöld

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Dobd rá a felkockázott húst, és fedő alatt párold majdnem puhára. Szórd rá a lecsepegtetett kukoricát, a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, és sózd meg, majd keverd alaposan össze. Párold egészen puhára, és már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló