4 könnyű ragu hétköznap vacsorára

Csak 40 perc

A ragut változatosabban el lehet készíteni, mint a pörköltet. Ha kedvet kaptál a zöldséges ételekhez, íme, négy ötlet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ragu tulajdonképpen a pörkölt testvére, a különbség annyi, hogy változatosabban elkészíthető, hiszen keverheted zöldséggel, gombával, készítheted paprikásan és tejszínnel is.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A friss tavaszi zöldségek ugyanúgy passzolnak ehhez az ételhez, mint a konzervek, így aztán tökéletes vacsora lehet belőle.

Tavaszi ragu

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma 
  • fél kg csirkehús
  • 15 gomba
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 karikára vágott zöldpaprika
  • 1 felkarikázott paradicsom
  • 1 zúzott fokhagyma
  • petrezselyem

Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst.

Add hozzá a szeletelt gombát, a zöldborsót, a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Saját levében puhítsd meg. Ha hamar elfő a leve, pótold vízzel. Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel.

Mexikói ragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • olaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • mexikói fűszerkeverék
  • chili
  • 2 gerezd fokhagyma

A húst vágd csíkokra, és forgasd bele az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni legalább 10-15 percet. Közben vágd hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsd fehéredésig a húst egy nagy, teflonos serpenyőben, majd öntsd rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, önts egy kis vizet hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszerek. Alacsony tűzön addig főzd, míg a hús megpuhul. Egy marék durvára zúzott földimogyoróval megbolondíthatod! Rizzsel tálald.

Zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, és a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd 1 evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold 5 percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. Amikor már csak pár perc van hátra a főzésből - a cukkini már puhul, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni -, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tejszínes-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 10 dkg császárszalonna
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • kis darab sajt
  • ételízesítő

Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát. Olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a húst. Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt, a sajtot és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze. Bármivel tálalható.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük