Vidéki bográcsos halászlé receptek
Nincs is jobb, mint egy jó kis szombat esti tábortűz, sok vidámsággal és egy adag ínycsiklandó halászlével. Próbáld hát ki receptjeinket!

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Erősíti, dúsítja a ritkás hajat: az amla olaj a hajápolás szupersztárja »

Gyönyörű esküvői ruhák télre: hosszú az ujjuk, mégis minden részletükben nőiesek »

Ez a frizura nagy divat volt a 90-es években: most minden sztár ilyet hord »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A halászlé igazi hungarikum. Különböző fajtái vannak, mint dunai, tiszai, vagy balatoni, és persze a szegedi-bajai halászlé ellentétről sem szabad megfeledkezni. Ahány hal, annyiféle ízű halászlé létezik, ha látszólag az alapanyagaik nem is sokban különböznek.

De a legfinomabbat akkor tudod elkészíteni, ha a tűzhely helyett a bográcsot választod. Próbáld hát ki receptjeinket, és hívd meg barátaidat egy jópofa kerti partira!

Nagybaracskai halászlé

Hozzávalók:

  • 3 kg ponty
  • 1 kg másfajta hal
  • 10 dkg fűszerpaprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A halat tisztítsd meg, darabold fel, és mélyen vagdosd be. Tedd félre a halfejet, a farkat és a hasa alját. A darabokat sózd be, és néhány óráig hagyd állni.

A bográcsba tedd bele a félretett fejet, farkat és az alját, szórd rá az apróra vágott vöröshagymát, és öntsd fel öt liter vízzel.

Add hozzá a paradicsomot, a zöldpaprikát és a cseresznyepaprikát. Ha forr a víz, szórd bele a pirospaprikát. Innentől számítva főzd 25-30 percig, majd a kis haldarabokat is tedd bele, és ízlésed szerint sózd meg a levest. Amikor már puhák a halrészek, szűrd át az egészet, és már tálalhatod is.

Bajai halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 púpozott evőkanál pirospaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 cseresznyepaprika

A halakat tisztítsd meg, darabold fel, és sózd be, majd hagyd állni két órát. A hagymát aprítsd fel, tedd a bográcsba, és önts rá egy liter vizet. Dobd bele a haldarabokat is, és mikor elkezd forrni, add hozzá a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a cseresznyepaprikát, a paradicsomot és persze a bort. Időnként rázogasd meg a bográcsot. Főzd 40-45 percig, ha szükséges, ízesítsd tovább. Amikor a hal megfőtt, a kifőzött hosszú metélttel tálald.

Vegyes halászlé

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 6 törpeharcsa
  • 3 tenyérnyi kárász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál finom őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • diónyi Piros Arany
  • ételízesítő
  • bors

A vörös- és a fokhagymát aprítsd fel, és szórd a bográcsba. Tedd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát, és öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és add hozzá a Piros Aranyat. Amikor forr, szórd bele a pirospaprikát, és fél óráig főzd. Ekkor vedd le a tűzről, és szedd ki belőle a halakat. A kis szeletekre vágott pontyot tedd a lébe, és azt is főzd fél órát. Az idő felénél tedd bele a vörösbort, és ételízesítővel fűszerezd.

Fehérboros halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 50 dkg apró hal
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál zöldpaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1 dl száraz fehérbor

A halakat tisztítsd meg, és fejüket, farkukat, uszonyukat vágd le. A hal törzsét szeleteld fel, ne felejtsd el kiszedni a keserűfogát! A hagymát finomra aprítsd fel, és a fejjel, a farokkal, valamint az apró halakkal tedd a bográcsba. Öntsd fel három liter vízzel, és, ha megfőtt, passzírozd át. Ezután add hozzá a pontyszeleteket, a zöldpaprikát és a cseresznyepaprikát. Nagyjából fél óráig főzd, ezután öntsd hozzá a fehérbort, és néhány percig hagyd rotyogni.

Ezt is szeretjük