4 ízes, szaftos magyaros étel

Ha szereted a hasad, és a családot is szeretnéd jóllakatni, akkor főzz nekik valami igazán szaftosat és finomat! Például brassóit vagy bakonyi bordát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bakonyi borda

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • fél dl olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 8 kicsontozott sertésborda
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej hagyma

A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, kissé verd ki, és fél órára sózd be. A gombát mosd meg, hámozatlanul vágd vastagabb szeletekre. Mosd meg a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát csumázd ki, ereit, magjait távolítsd el, húsát karikázd fel.

A paradicsomot hámozd meg, vágd gerezdekre. A hagymát vágd apróra. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, a felesleget rázd le róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen süsd elő, majd tedd félre. A visszamaradt zsiradékban fonnyaszd meg a hagymát, szórd meg a pirospaprikával, add hozzá a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt 10 percig párold. Tedd vissza az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön párold puhára, az elfőtt levet kevés vízzel pótold. Keverd simára a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, és habard be a hús levét. Galuskával a legfinomabb.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli

A krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokat vágj belőlük. A szalonnát vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a hagymát karikázd fel. A szalonnát pirítsd meg, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt fonnyaszd meg. Dobd rá a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítsd, majd hintsd meg a majoránnával, ízlés szerint sózd, borsozd, és lassú tűzön, fedő alatt párold fél puhára. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótold. Ha félig főtt a hús, akkor a krumplit tedd tepsibe, öntsd rá a pörköltet, a levét is, és forró sütőben süsd addig, míg a krumpli meg nem puhul.

Körömpörkölt

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 4 sertésköröm
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 erős paprika
  • csipetnyi kömény

A sertéskörmöket gondosan tisztítsd meg, ha szőrös, perzseld le, kefével bő vízben dörzsöld tisztára. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra. A körmöket tedd fel főni annyi sós vízben, hogy bőven ellepje, és fedő alatt lassú tűzön főzd puhára. Lábasban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, és öntsd fel egy kevés körömfőzőlével. Amikor a köröm megpuhult, csontozd le, vágd darabokra, és tedd a paprikás lébe, szórd meg kevés köménymaggal, sóval, és, ha szükséges, öntsd fel még körömlével, majd együtt főzd 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Sós vízben főtt burgonyával tálald.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Lecsós rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 1 kg krumpli
  • fél kg paprika
  • fél kg paradicsom
  • 1 hagyma
  • bors
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • bazsalikom

A hagymát pucold meg, kockázd fel, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. A paradicsomot és paprikát mosd meg, kockázd fel, add a hagymához, fűszerezd, és készíts belőle lecsó alapot. A krumplit pucold meg, kockázd fel, öntsd tepsibe, és borítsd rá a lecsót - egyenletesen eloszlatva. Egy kis tálban 1 dl olajban keverd el a fűszereket, és ezzel kenegesd be a megmosott csirkedarabokat. Pakold rá őket a lecsós krumplira. A maradék olajat öntsd köré, tedd sütőbe 45 percre, alufóliával letakarva.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük