4 ízes, szaftos magyaros étel
Ha szereted a hasad, és a családot is szeretnéd jóllakatni, akkor főzz nekik valami igazán szaftosat és finomat! Például brassóit vagy bakonyi bordát.
Bakonyi borda
Hozzávalók:
-
25 dkg gomba
-
2 dl tejföl
-
fél dl olaj
-
3 evőkanál liszt
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
8 kicsontozott sertésborda
-
2 szál petrezselyem
-
1 zöldpaprika
-
1 paradicsom
-
1 fej hagyma
A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, kissé verd ki, és fél órára sózd be. A gombát mosd meg, hámozatlanul vágd vastagabb szeletekre. Mosd meg a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát csumázd ki, ereit, magjait távolítsd el, húsát karikázd fel.
A paradicsomot hámozd meg, vágd gerezdekre. A hagymát vágd apróra. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, a felesleget rázd le róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen süsd elő, majd tedd félre. A visszamaradt zsiradékban fonnyaszd meg a hagymát, szórd meg a pirospaprikával, add hozzá a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt 10 percig párold. Tedd vissza az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön párold puhára, az elfőtt levet kevés vízzel pótold. Keverd simára a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, és habard be a hús levét. Galuskával a legfinomabb.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
-
60 dkg sertéscomb
-
20 dkg hagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 kávéskanál majoránna
-
4 gerezd fokhagyma
- 1 kg krumpli
A krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokat vágj belőlük. A szalonnát vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a hagymát karikázd fel. A szalonnát pirítsd meg, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt fonnyaszd meg. Dobd rá a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítsd, majd hintsd meg a majoránnával, ízlés szerint sózd, borsozd, és lassú tűzön, fedő alatt párold fél puhára. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótold. Ha félig főtt a hús, akkor a krumplit tedd tepsibe, öntsd rá a pörköltet, a levét is, és forró sütőben süsd addig, míg a krumpli meg nem puhul.
Körömpörkölt
Hozzávalók:
-
6 evőkanál olaj
-
1 teáskanál pirospaprika
-
4 sertésköröm
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 fej hagyma
-
1 erős paprika
-
csipetnyi kömény
A sertéskörmöket gondosan tisztítsd meg, ha szőrös, perzseld le, kefével bő vízben dörzsöld tisztára. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra. A körmöket tedd fel főni annyi sós vízben, hogy bőven ellepje, és fedő alatt lassú tűzön főzd puhára. Lábasban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, és öntsd fel egy kevés körömfőzőlével. Amikor a köröm megpuhult, csontozd le, vágd darabokra, és tedd a paprikás lébe, szórd meg kevés köménymaggal, sóval, és, ha szükséges, öntsd fel még körömlével, majd együtt főzd 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Sós vízben főtt burgonyával tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Lecsós rakott csirke
Hozzávalók:
-
1 kg csirke
-
1 kg krumpli
-
fél kg paprika
- fél kg paradicsom
- 1 hagyma
-
só
-
bors
-
fokhagyma
-
kakukkfű
-
bazsalikom
A hagymát pucold meg, kockázd fel, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. A paradicsomot és paprikát mosd meg, kockázd fel, add a hagymához, fűszerezd, és készíts belőle lecsó alapot. A krumplit pucold meg, kockázd fel, öntsd tepsibe, és borítsd rá a lecsót - egyenletesen eloszlatva. Egy kis tálban 1 dl olajban keverd el a fűszereket, és ezzel kenegesd be a megmosott csirkedarabokat. Pakold rá őket a lecsós krumplira. A maradék olajat öntsd köré, tedd sütőbe 45 percre, alufóliával letakarva.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka