4 ízes, szaftos magyaros étel

Ha szereted a hasad, és a családot is szeretnéd jóllakatni, akkor főzz nekik valami igazán szaftosat és finomat! Például brassóit vagy bakonyi bordát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bakonyi borda

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • fél dl olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 8 kicsontozott sertésborda
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej hagyma

A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, kissé verd ki, és fél órára sózd be. A gombát mosd meg, hámozatlanul vágd vastagabb szeletekre. Mosd meg a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát csumázd ki, ereit, magjait távolítsd el, húsát karikázd fel.

A paradicsomot hámozd meg, vágd gerezdekre. A hagymát vágd apróra. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, a felesleget rázd le róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen süsd elő, majd tedd félre. A visszamaradt zsiradékban fonnyaszd meg a hagymát, szórd meg a pirospaprikával, add hozzá a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt 10 percig párold. Tedd vissza az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön párold puhára, az elfőtt levet kevés vízzel pótold. Keverd simára a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, és habard be a hús levét. Galuskával a legfinomabb.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli

A krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokat vágj belőlük. A szalonnát vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a hagymát karikázd fel. A szalonnát pirítsd meg, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt fonnyaszd meg. Dobd rá a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítsd, majd hintsd meg a majoránnával, ízlés szerint sózd, borsozd, és lassú tűzön, fedő alatt párold fél puhára. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótold. Ha félig főtt a hús, akkor a krumplit tedd tepsibe, öntsd rá a pörköltet, a levét is, és forró sütőben süsd addig, míg a krumpli meg nem puhul.

Körömpörkölt

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 4 sertésköröm
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 erős paprika
  • csipetnyi kömény

A sertéskörmöket gondosan tisztítsd meg, ha szőrös, perzseld le, kefével bő vízben dörzsöld tisztára. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra. A körmöket tedd fel főni annyi sós vízben, hogy bőven ellepje, és fedő alatt lassú tűzön főzd puhára. Lábasban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, és öntsd fel egy kevés körömfőzőlével. Amikor a köröm megpuhult, csontozd le, vágd darabokra, és tedd a paprikás lébe, szórd meg kevés köménymaggal, sóval, és, ha szükséges, öntsd fel még körömlével, majd együtt főzd 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Sós vízben főtt burgonyával tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Lecsós rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 1 kg krumpli
  • fél kg paprika
  • fél kg paradicsom
  • 1 hagyma
  • bors
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • bazsalikom

A hagymát pucold meg, kockázd fel, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. A paradicsomot és paprikát mosd meg, kockázd fel, add a hagymához, fűszerezd, és készíts belőle lecsó alapot. A krumplit pucold meg, kockázd fel, öntsd tepsibe, és borítsd rá a lecsót - egyenletesen eloszlatva. Egy kis tálban 1 dl olajban keverd el a fűszereket, és ezzel kenegesd be a megmosott csirkedarabokat. Pakold rá őket a lecsós krumplira. A maradék olajat öntsd köré, tedd sütőbe 45 percre, alufóliával letakarva.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük