8 őszi recept, amit készíts el októberben: melengető krémleves és sütőtökös finomság is van köztük
Ezekkel az októberi receptekkel nem lesz szomorkás az idei ősz.
Összesen 292 találat.
Ezekkel az októberi receptekkel nem lesz szomorkás az idei ősz.
A csicseriborsó-krémleves melengető és laktató bevezetője az ebédnek vagy a vacsorának.
A hideg gazpacho igazi nyári zöldségleves, amelyhez nyersen kell összeturmixolni a hozzávalókat.
Ez a frissítő tejszínes őszibarackleves még cukrot sem igényel, ráadásul főzés nélkül készül.
Forró nyári napokon a hideg, könnyed barackkrémleves tökéletes nyitánya lehet az ebédnek. Nagy előnye, hogy munka is alig van vele.
A meleg nyári napokon senki sem kívánja a forró fogásokat. Ilyenkor esik jól egy nagy tányér hideg gyümölcsleves.
Úgy az igazi a bazsalikomos cukkinikrémleves, ha friss zöldfűszert használsz hozzá.
Az olasz paradicsomleves a magyartól eltérően inkább sós, és zöldfűszerek adják meg a karakterét.
Selymes krémlevest is főzhetsz a friss, zamatos újkrumpliból. Ne spórold ki belőle a zöldfűszereket!
A hideg, tejszínes eperkrémleves édes ízével akár desszertként is működik.
Nagyon jól mennek az édeskés sárgarépa-krémleveshez a különböző fűszerek. Még az sem baj, ha kimarad a chili vagy a kurkuma.
A spárgakrémleves könnyű, egészséges tavaszi fogás. Készítsd házi krutonnal!
A zöldborsókrémleves hamar készen van, és abbahagyhatatlanul finom. Próbáld ki pirított baconnel a tetején!
Ezt a selymes, zamatos céklakrémlevest a klasszikus borscs ihlette. Ám az elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb.
A sajtkrémleves úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készíted.
Az egyre népszerűbb kelbimbóból isteni krémlevest készíthetsz. Ízletesebb lesz, ha előtte megsütöd a zöldséget.
Még finomabb az édesburgonya-krémleves, ha egy kis savanykás almával és zellerszárral ízesíted.
Úgy az igazi a sűrű burgonyakrémleves, ha sok fűszerrel készíted. Még jobb, ha többféle hagymán pirítod le a hozzávalókat.
A sűrű vöröslencse-krémleves lelkét a gazdag fűszerezés adja, ettől lesz egzotikus és pikáns.
A zöldségkrémleveseket szinte végtelen variációban készítheted el: a sárgarépa-krémleves még finomabb, ha almával főzöd.
Ez a selymes, tejszínes fokhagymakrémleves a levébe főzött sok-sok zöldségtől lesz tele vitaminnal.
A savanykás, fanyar birsalma remekül harmonizál a fahéjjal és a szegfűszeggel. Pudingos tejszínhabbal sűrítve desszerttel ér fel.
Remekül megy az édeskés sárgarépa-krémleveshez a gyömbér és a pirított tökmag.
A selymes, tejszínes brokkolikrémleves egészséges és tartalmas bevezetője az ebédnek.
A sűrű, kecskesajttal tálalt céklakrémleves csodás színével csak az íze veheti fel a versenyt.
Egy nagy tányér háromhagymás krémleves garantáltan átmelegít a hideg, esős őszi estéken.
Akkor a legfinomabb a gombakrémleves, ha többféle erdei gombát használsz hozzá.
Ősszel a különféle zöldségekből készülő, gőzölgő, sűrű krémlevesek igazán jólesnek. Összegyűjtöttük a legnagyobb kedvenceket.
A karfiol energiát adó leveseknek is tökéletes, főleg krumplival készítve. Akár önmagában is megállja a helyét.
Az almás zellerkrémleves mindig jól jön: melegebb napokon, hidegen tálalva frissít, hűvösebb napokon, forrón pedig felmelegít.