Az eredeti spanyol gazpacho receptje: főzni sem kell, mégis isteni

A hideg gazpacho igazi nyári zöldségleves, amelyhez nyersen kell összeturmixolni a hozzávalókat.

gazpacho
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hideg gazpacho, vagyis a krémes, spanyol zöldségleves lelkét a paprika és a paradicsom együttese adja, amelyet utána egyéb hozzávalókkal turbózhatsz fel. Érett, lédús paradicsomokat válassz hozzá! A héjukat előtte le kell húzni, de ezenkívül a gazpachóval gyakorlatilag nincs is munka.

Hideg gazpacho

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg kovászos kenyér
  • 6 paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először hámozd meg a paradicsomokat. Ehhez egy lábosban forralj vizet. A zöldségek alján keresztben ejts két-két kis bemetszést, és dobd őket fél percre a lobogva forró, sós vízbe. Utána emeld át őket hideg vízbe, és ha kihűltek, könnyen húzd le a héjukat. A kenyeret, a paradicsomokat, a paprikát, a fokhagymát, az uborkát és a hagymát darabold fel, és tedd egy turmixgépbe. Ha szeretnéd, egy keveset félre is tehetsz belőlük levesbetétnek. Add hozzá az olívaolajat, a bazsalikomot és a vörösborecetet, sózd, borsozd, és pépesítsd az egészet. Tálalás előtt néhány órát tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.

Nyáron a hűsítő gyümölcsleveseket is nagyon szeretjük: ez a friss málnaleves egyszerűen utánozhatatlan.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük