Selymes barackkrémleves tejszínnel lágyítva - Olyan finom, hogy desszert is lehet

Forró nyári napokon a hideg, könnyed barackkrémleves tökéletes nyitánya lehet az ebédnek. Nagy előnye, hogy munka is alig van vele.

tejszines-barackkremleves-recept
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron a gyümölcslevest nem lehet megunni. Főleg úgy, ha mindig más alapanyagból készíted el. Most a vitamindús, rostban gazdag, friss barack kiváló alapanyag lehet. Tejszínnel és fűszerekkel megbolondítva a legfinomabb. Érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje lehűlni. Készíthetsz a tetejére habgaluskát, de tejszínhabbal is tálalhatod. 

Terjszínes barackkrémleves receptje

Hozzávalók

  • 5 db őszibarack
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A barackokat mosd meg, hámozd meg, vedd ki a magokat, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal. Főzd körülbelül 15 percig. A vége felé öntsd hozzá a citrom levét is.
A tejszínt keverd el a vaníliás pudingporral, adj hozzá néhány evőkanállal a főzőléből, majd forrald össze.
Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá ízesítőt. Végül turmixold jó krémesre. Tedd a hűtőbe egy-két órára, mert hidegen az igazi. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük