Zamatos, selymes sültpaprika-krémleves: édes és pikáns is

A paprika sütés közben megkaramellizálódik, és sokkal zamatosabb lesz. Nyári levesnek tökéletes alapja lehet.

Sültpaprika-krémleves recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss, vitaminban gazdag paprikából a hagyományos lecsó és a töltött paprika mellett isteni levest is összedobhatsz, ami hidegen és melegen is kitűnő. Kápia, pritamin és kaliforniai paprikából is elkésztheted. A végeredmény nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, de szemet gyönyörködtető látványával is elkápráztat mindenkit, a friss alapanyagok és fűszernövények pedig tökéletesen passzolnak a paprikához.

Sültpaprika-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db közepes kaliforniai paprika
  • 1 db hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 bögre alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 3 szál bazsalikom
  • kömény
  • bors
  • zöldfűszerek a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Vágd félbe a paprikákat, távolítsd el a magokat és a magházat, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsold meg kevés olívaolajjal, és süsd 200 fokon addig, amíg elkezdenek barnulni, és megpuhulnak. Ez körülbelül 20 perc. A sütőből kivéve tedd a paprikákat egy zárható műanyag zacskóba vagy egy fedett tálba. Hagyd állni 10 percig, majd távolítsd el a héjukat, és vágd apró darabokra.

 

Melegítsd fel a maradék olívaolajat egy közepes lábasban. Add hozzá az apróra vágott hagymát, süsd aranybarnára, majd tedd hozzá a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, és pirítsd még egy kicsit. Add hozzá a darabolt sült paprikát, a bazsalikomot, fűszerezd őrölt paprikával, köménnyel, sóval és borssal.

 

Öntsd fel a zöldségalaplével, majd forrald fel. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg friss zöldfűszerekkel, és paprikadarabot is tehetsz a levesbe. 

Ínyenc krémet is készíthetsz sült paprika felhasználásával. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük