A klasszikus töltött paprika receptje: eddig nem volt ilyen zamatos a paradicsomszósz
Ne spórolj a fűszerekkel! A töltött paprika főtt krumplival, zamatos paradicsomos szósszal tökéletes nyári ebéd.

toltott-paprika-paradicsomszoszban
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

A legnőiesebb egyberuhák télre: árral, lelőhellyel mutatjuk őket »

Ultra nőies alkalmi smink 50 felett: feltűnő, de bársonyos színekkel, melyek érett bőrön is jól mutatnak »

Az agyag a bőr védőszentje, de nem mindegy, melyik típusát alkalmazod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paprika az egyik legkedveltebb fogásunk, igazi magyar specialitás. Remek hidegen, melegen, kenyérrel, de még laktatóbb, ha főtt krumplit is kínálsz hozzá. A paradicsomos szószt feldobhatod zöldfűszerekkel, a petrezselyem és a bazsalikom jól illik bele. A rizst nem szükséges előfőzni, a paprikával és a hússal együtt megpuhul. 

Töltött paprika paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 12 dkg rizs
  • 8 db tölteni való paprika
  • 1.5 dl paradicsomlé
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, keverd össze a rizzsel, a tojással, az apróra vágott vöröshagymával, a préselt fokhagymával, fél csokor aprított petrezselyemmel, és ízesítsd sóval, borssal. A paprikákat mosd meg, csumázd ki, és nyomkodj bele a darált húsos keverékből. Ne töltsd meg túlságosan, mert a paprika főzés közben szétrepedhet. A maradék húsos masszából formázz gombócokat. 

A sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet öntsd egy lábosba, majd pakold bele a töltött paprikákat és a gombócokat. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Főzd közepes lángon 40-50 percig, közben szórj hozzá cukrot, rakd hozzá a maradék petrezselymet és a bazsalikomot. Amikor a gombóc puha, könnyen beleszalad egy hegyes, éles kés, biztosan elkészült. Szedd ki a töltelékeket, majd rántsd be. Rakd a lisztet az olajhoz, és kevergesd, amíg elkezd színesedni. Öntsd fel hideg vízzel, és csorgasd a forrásban lévő paradicsomos mártáshoz. Rakd vissza a paprikát és a tölteléket, majd főzd még 10 percig. 
A paprika a lecsóból sem hiányozhat. Készítsd el franciásan, padlizsánnal. 

Ezt is szeretjük