Hagyományos, darabos szederlekvár, ahogy már a dédike is készítette
A kellemesen fűszeres, zamatos szederlekvárral nincs sok munka, és tartósítószer, ízfokozó sem kell bele.
Összesen 275 találat.
A kellemesen fűszeres, zamatos szederlekvárral nincs sok munka, és tartósítószer, ízfokozó sem kell bele.
Ünnepeld augusztus 20-át frissen sült házi kenyérrel! Ez a recept egyáltalán nem bonyolult.
Ezzel a módszerrel egész évben friss marad a zamatos, házi készítésű vegyes savanyúság.
Rekkenő nyári hőségben az illatos, zamatos citromszörp tökéletes üdítő, és akár most is elkészítheted az egész téli adagot is.
Most tedd el a csalamádét, hogy télen is legyen mit kínálni a főfogások mellé!
A zamatos házi paradicsomlé télen jól jön majd a tésztákhoz, egytálételekhez, főzelékekhez.
A lédús, édes házi káposztalátából most is kilakhatsz, de jó, ha már elteszed az első adagokat télire.
Ha nyár, akkor kovászos savanyúságok minden mennyiségben! A cukkini is hasonlóan jó, mint az uborka.
Ha szereted izgalmas fűszerekkel feldobni a húsokat, salátákat, zöldségeket, ezt az otthon is elkészíthető görög keveréket próbáld ki!
A ribizlilikőrt most kell elkészíteni, és egy-két hónap múlva élvezheted majd a végeredményt.
Ne csak torták, sütik díszítéséhez használd a gyümölcszselét, önmagában, behűtve kiváló desszert.
Mindig lehet fokozni az élvezetet! A meggylekvárba keverj legközelebb csokit is. Nincs az az édesszájú, aki ellenállna neki.
A házi lekvárnak nincs párja: sűrű, zamatos és nem tartalmaz tartósítószert.
Friss salátákhoz, grillezett finomságokhoz is jól illik a behűtött, selymes, ízes kapros-joghurtos szósz.
Vitaminban gazdag marad a gyümölcs, ha pürésítve, ízesítve fagyasztod le, ráadásul sokféleképpen felhasználhatod.
A fahéjas őszibarackefőttet tartósítószer nélkül is elkészítheted, nem barnul be, és az íze is olyan, mint a friss gyümölcsé.
Gondolj már most arra, milyen jól jön majd néhány hónap múlva a zamatos házi meggyszörp. Ideje, hogy eltedd a télire valót.
Akár panellakásban, az ablakpárkányára kitéve is tökéletes lesz a házi kovászos káposzta.
A rumos meggyet nyersen is elteheted, ezzel a módszerrel igazán könnyű a befőzés.
Legközelebb ezzel a módszerrel próbálkozz! A sütőben sült, citromfüves málnadzsem fantasztikusan zamatos lesz.
Az igazi strandos lángos vékony, kívül ropogós, belül foszlós, és jó sok feltét van rajta.
A házi csokifagyi lágy, krémes és abbahagyhatatlan. Ennél jobb hűsítőt aligha kívánhatsz kánikulai napokon.
Ez a málnaszörp olyan lesz, mint annak idején a nagyié volt. Nosztalgiázz vele a kánikulában!
Házi rétest sütni ismét menő, és csak egyszer kell ráérezni a nyújtásra. Fanyar meggyel különösen finom lesz.
A kovász nem más, mint liszt és víz keveréke. Szakértelem nem, inkább csak türelem kell az elkészítéséhez.
Nem kell hosszú ideig a forró konyhában kevergetni, főzni az eperdzsemet. Így is sűrű és finom lesz.
Ezekben az ízig-vérig magyaros, ízletes és laktató ételekben az a közös, hogy elképzelhetetlenek pirospaprika és hagyma nélkül.
Ha formában készíted az eperzselét, pont olyan lesz, mint a gumicukor, csak nincs benne mesterséges színezék és adalékanyag.
Igazi vitaminbomba, amit pár nap alatt te magad is megtermeszthetsz a konyhában.
Koccints a húsvétra saját készítésű, lágy, krémes tojáslikőrrel, vagy add ajándékba!