Kapros, joghurtos szósz: feldobhatod vele a húsokat, zöldségeket is
Friss salátákhoz, grillezett finomságokhoz is jól illik a behűtött, selymes, ízes kapros-joghurtos szósz.

joghurtos-kapros-szosz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A saláta mindig remek választás, hisz friss, vitaminban gazdag zöldségekből készül. Ám egy idő után unalmassá válhat, ha mindig ugyanúgy készíted. Öntetekkel változatosabbá, finomabbá teheted. A kapros-joghurtos szósz üde, könnyed, és még a húsokhoz is jól jön. Készítsd el előre, hogy legyen ideje lehűlni. 

Kapros, joghurtos szósz

Hozzávalók:

  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csokor kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot öntsd egy tálba, add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és a megtisztított, préselt fokhagymával. A kaprot és a petrezselymet mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyon apróra. Jól keverd össze a szószt, majd kóstold meg. Ha túl savanykásnak találod, rakj hozzá kevés cukrot is. Akár rögtön tálalhatod, de jót tesz neki, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek.
A selymes mézes-mustáros öntet is jól jön a friss salátákhoz. 

Ezt is szeretjük