Így készíts tökéletes meggyzselét: gyorsan, egyszerűen, rezgősen
Ne csak torták, sütik díszítéséhez használd a gyümölcszselét, önmagában, behűtve kiváló desszert.

meggyzsele
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az édesség kihúz a bajból, ha időhiányban szenvedsz. A fanyarabb ízű, meggyes változat nyáron különösen vonzó. Bár pikk-pakk elkészül, számolj azzal, hogy hűteni kell. Az íz és a látvány egyaránt csodás. Önmagában is tökéletes, de palacsinta, gofri mellé is kínálhatod, sőt kalácshoz is illik.

Meggyzselé

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 3 dl víz
  • 2 dl meggylé
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot rakd egy lábosba, öntsd hozzá a vizet, és főzz belőle szirupot. Ízesítsd fahéjjal, az alaposan megmosott citrom reszelt héjával és egy-két teáskanál citromlével. A meggylében oldd fel a zselatint, majd keverd el a sziruppal.

Vegyél elő egy nagyobb, mutatós üvegtálat vagy több kelyhet, esetleg szilikonos formát. Alulra rakd a megmosott, kimagozott meggyet, majd öntsd le a zselatinos keverékkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a gyümölcszselé megdermedjen. Tálalás előtt tartsd a formát forró víz alá egy-két pillanatra, és borítsd tányérra.
A konyakos meggy is jó ötlet mindig, ha felnőtteket kínálsz. Még elteheted az idei adagot. 

Ezt is szeretjük