Házi tonhalkrém percek alatt: a majonéztől lesz sűrű és krémes

Mindig jól jön egy szendvicskrémrecept. A tonhalasnál egyszerűbb, jobb nem is kell.

majonezes-tonhalsalata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tedd változatosabbá a szendvicseket házi tonhalkrémmel! A majonéz és a tejföl sokat javít az állagán. Változatosan fűszerezheted, és a zöldségek is jól mennek hozzá. Ne csak péksütire kend, tökéletes mártogatósnak, sőt salátákhoz, tésztákra is kitűnő.

Majonézes tonhalkrém

Hozzávalók

  • 2 doboz tonhal (konzerv)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalat csepegtesd le, tedd egy kisebb tálba, és villával törd össze. Rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a majonézt, a mustárt és a citrom frissen facsart levét. Lazíts a masszán tejföllel, és ízesítsd sóval, borssal. A végén tedd hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Keverd össze jól, majd rakd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
A tonhal még a lepénybe is tökéletes. Zöldfűszerekkel pedig minden igényt kielégít.

Ezt is szeretjük