Villámgyors, friss, házi chiliszósz: a grillhúsok királynője lesz
A házi, egyszerű, fokhagymás chiliszósz jól illik a grillfogásokhoz és a sült húsokhoz is.

chiliszosz
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Ultranőies szalmakalapok nyárra, árakkal és lelőhelyekkel: divatosak és feldobják a megjelenést »

A ’80-as évek gyönyörű modellje 54 évesen is irtó dögös: ilyen szexi ruhában lépett a kifutóra »

Akár súlyos bőrbetegségeket is okozhatnak a hamis sminkek: így ismerhetőek fel a legkönnyebben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal finomabbak lesznek az ételek, ha chiliszósszal is megbolondítod egy kicsit. Jó pácolni, mártogatni, és húsokhoz is kínálhatod. Érdemes a chilipaprika előkészítéséhez gumikesztyűt használni, így elkerülheted az égető érzést. Hűtőben egy-két hónapig eláll. 

Házi chiliszósz

Hozzávalók:

  • 8 db chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A chilipaprikák szárát távolítsd el, vágd félbe, a magokat szedd ki, és aprítógépbe téve pépesítsd. Ha csípősen szereted, az egyik paprika magjait is tedd a szószhoz. 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd hozzá a pépesített fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá a paprika, azzal is pirítsd egy kicsit. Kevergesd, nehogy leégjen. Részletekben öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd sóval, cukorral. Főzd 15-20 percig, amikor eléri a kívánt sűrűséget, húzd le a tűzről.
Ha szereted a házi önteteket, próbálkozz bátran az ezerszigettel is!  

Ezt is szeretjük