Villámgyors, friss, házi chiliszósz: a grillhúsok királynője lesz
A házi, egyszerű, fokhagymás chiliszósz jól illik a grillfogásokhoz és a sült húsokhoz is.

chiliszosz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokkal finomabbak lesznek az ételek, ha chiliszósszal is megbolondítod egy kicsit. Jó pácolni, mártogatni, és húsokhoz is kínálhatod. Érdemes a chilipaprika előkészítéséhez gumikesztyűt használni, így elkerülheted az égető érzést. Hűtőben egy-két hónapig eláll. 

Házi chiliszósz

Hozzávalók

  • 8 db chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A chilipaprikák szárát távolítsd el, vágd félbe, a magokat szedd ki, és aprítógépbe téve pépesítsd. Ha csípősen szereted, az egyik paprika magjait is tedd a szószhoz. 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd hozzá a pépesített fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá a paprika, azzal is pirítsd egy kicsit. Kevergesd, nehogy leégjen. Részletekben öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd sóval, cukorral. Főzd 15-20 percig, amikor eléri a kívánt sűrűséget, húzd le a tűzről.
Ha szereted a házi önteteket, próbálkozz bátran az ezerszigettel is!  

Ezt is szeretjük