Görög fűszerkeverék házilag: miért vennéd a boltban?
Ha szereted izgalmas fűszerekkel feldobni a húsokat, salátákat, zöldségeket, ezt az otthon is elkészíthető görög keveréket próbáld ki!

gorog-fuszerkeverek
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

Műtét nélkül megemelkednek a lógó cicik: mellizomtorna otthon »

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba! Jó, ha van mindig kéznél görög fűszerkeverék, amit otthon is egyszerűen elkészíthetsz, majd széleskörűen felhasználhatod. Kiváló gyroshoz, csirkére, öntetekhez, pácokhoz, főleg, ha olívaolajjal vagy görög joghurttal készülnek, de az egyszerű sült krumplit is megszórhatod vele. 

Házi görög fűszerkeverék

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál fokhagymás só
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 teáskanál szárított majoránna
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldfűszereket szárítsd meg. Nyáron az a legegyszerűbb, ha megmosod, letörölgeted róluk a nedvességet, majd sütőpapírral bélelt tálcára teszed. Takard le gézzel, és rakd ki a szabadba. A legjobb akkor hozzáfogni a szárításhoz, amikor napokig kánikula van, és nem kell esőre számítani. Túl sokáig azonban nem szabad kint hagyni, mert elpárolognak belőlük az illóolajok.

Amikor néhány nap múlva jól kiszáradnak, a fűszereket morzsold össze, szórd meg fokhagymás sóval és borssal. Keverd össze, tedd légmentesen zárható üvegbe vagy dobozkába, és lehetőleg hűvös, sötét helyen tárold.
Próbáld is ki rögtön a fűszerkeveréket, a görög tésztasalátába jól jön. 

Ezt is szeretjük