Ellenállhatatlan házi ribizlis likőr: nem tömény, és nagyon gyümölcsös
A ribizlilikőrt most kell elkészíteni, és egy-két hónap múlva élvezheted majd a végeredményt.

ribizlis-likor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi likőrnek mindig sikere van, legyen az ünnepség, kerti parti vagy más baráti összejövetel. Gyümölcsből, alkoholból és fűszerekből egyszerűen összedobhatod, de fontos hozzá a jó minőségű vodka vagy a rum. Érdemes a likőrt legalább hat-nyolc hétig érlelni. Dekoratív üvegbe töltve ajándéknak sem utolsó.

Házi ribizlis likőr

Hozzávalók 10 decihez:

  • 50 dkg ribizli
  • 80 dl vodka/rum
  • 30 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 0.5 db citrom
  • 2 szem szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Szemezd le, válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. A cukrot szórd egy befőttesüvegbe, rakd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét, a ribizlit, és öntsd fel vodkával vagy rummal.   

Zárd le jól, és tedd száraz, hűvös, viszonylag sötét helyre. Pihentesd egy-két hónapig, majd szűrd át gézen, és töltsd dekoratív üvegbe. 
A málnás limoncello is kitűnő választás, és a kánikulában is jólesik. 

Ezt is szeretjük