Ellenállhatatlan házi ribizlis likőr: nem tömény, és nagyon gyümölcsös
A ribizlilikőrt most kell elkészíteni, és egy-két hónap múlva élvezheted majd a végeredményt.


- A tavasz legmenőbb kulcsdarabja minden szettet feldob: a bőrhatású ing nagyon sikkes ha így variálod »
- Problémás bőrre igazi csodaszer a kén: lassan fejti ki hatását, de teljes megújítást végez az MSM »
- Döbbenetesen jól néz ki az 52 éves Kylie Minogue, és mindig szupernőies: nincs 160 centi, de jól trükközik a fazonokkal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: melyik híres szerelmes filmből származik a fotó? Teszteld, felismered-e a romantikus mozikat egy kép alapján
A házi likőrnek mindig sikere van, legyen az ünnepség, kerti parti vagy más baráti összejövetel. Gyümölcsből, alkoholból és fűszerekből egyszerűen összedobhatod, de fontos hozzá a jó minőségű vodka vagy a rum. Érdemes a likőrt legalább hat-nyolc hétig érlelni. Dekoratív üvegbe töltve ajándéknak sem utolsó.
Házi ribizlis likőr
Hozzávalók 10 decihez:
- 50 dkg ribizli
- 80 dl vodka/rum
- 30 dkg cukor
- 1 rúd fahéj
- 0.5 db citrom
- 2 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A ribizlit alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Szemezd le, válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. A cukrot szórd egy befőttesüvegbe, rakd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét, a ribizlit, és öntsd fel vodkával vagy rummal.
Zárd le jól, és tedd száraz, hűvös, viszonylag sötét helyre. Pihentesd egy-két hónapig, majd szűrd át gézen, és töltsd dekoratív üvegbe.
A málnás limoncello is kitűnő választás, és a kánikulában is jólesik.
Még több recept