Ellenállhatatlan házi ribizlis likőr: nem tömény, és nagyon gyümölcsös
A ribizlilikőrt most kell elkészíteni, és egy-két hónap múlva élvezheted majd a végeredményt.

ribizlis-likor
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Fiatalítja a bőrt és a gyulladást is lehúzza: házi arcmaszk áfonyával »

A legdivatosabb átmeneti dzsekik és tavaszi kabátkák 15 ezer forint alatt: ezekre most tényleg szükség lesz »

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi likőrnek mindig sikere van, legyen az ünnepség, kerti parti vagy más baráti összejövetel. Gyümölcsből, alkoholból és fűszerekből egyszerűen összedobhatod, de fontos hozzá a jó minőségű vodka vagy a rum. Érdemes a likőrt legalább hat-nyolc hétig érlelni. Dekoratív üvegbe töltve ajándéknak sem utolsó.

Házi ribizlis likőr

Hozzávalók 10 decihez:

  • 50 dkg ribizli
  • 80 dl vodka/rum
  • 30 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 0.5 db citrom
  • 2 szem szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Szemezd le, válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. A cukrot szórd egy befőttesüvegbe, rakd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét, a ribizlit, és öntsd fel vodkával vagy rummal.   

Zárd le jól, és tedd száraz, hűvös, viszonylag sötét helyre. Pihentesd egy-két hónapig, majd szűrd át gézen, és töltsd dekoratív üvegbe. 
A málnás limoncello is kitűnő választás, és a kánikulában is jólesik. 

Ezt is szeretjük