Ellenállhatatlan házi ribizlis likőr: nem tömény, és nagyon gyümölcsös

A ribizlilikőrt most kell elkészíteni, és egy-két hónap múlva élvezheted majd a végeredményt.

ribizlis-likor
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi likőrnek mindig sikere van, legyen az ünnepség, kerti parti vagy más baráti összejövetel. Gyümölcsből, alkoholból és fűszerekből egyszerűen összedobhatod, de fontos hozzá a jó minőségű vodka vagy a rum. Érdemes a likőrt legalább hat-nyolc hétig érlelni. Dekoratív üvegbe töltve ajándéknak sem utolsó.

Házi ribizlis likőr

Hozzávalók 10 decihez

  • 50 dkg ribizli
  • 80 dl vodka/rum
  • 30 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 0.5 db citrom
  • 2 szem szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Szemezd le, válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. A cukrot szórd egy befőttesüvegbe, rakd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét, a ribizlit, és öntsd fel vodkával vagy rummal.   

Zárd le jól, és tedd száraz, hűvös, viszonylag sötét helyre. Pihentesd egy-két hónapig, majd szűrd át gézen, és töltsd dekoratív üvegbe. 
A málnás limoncello is kitűnő választás, és a kánikulában is jólesik. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük