A Stefánia-vagdalt receptje

Látványos fogás egyszerűen

A Stefánia-vagdalt tulajdonképpen tojással töltött fasírtrolád, amit hidegen és melegen is kínálhatsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha sütöttél már fasírtot, akkor tudsz Stefánia-vagdaltat is, a húsos keverék ugyanaz, csak nem pogácsákat kell készítened, hanem egy hengert, főtt tojással töltve.

Hidegen vagy melegen, szendvicsben vagy salátához, bárhogyan kínálod és fogyasztod, mindig nagyon finom.

Stefánia-vagdalt

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 6 tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • pár szál friss petrezselyem

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

Négy tojást főzz keményre, majd távolítsd el a héjukat, és tedd őket félre. A zsemléket áztasd tejbe. A hagymát kockázd minél apróbbra, és dinszteld meg egy kis olajon. A húst tedd egy tálba, a maradék két tojást üsd rá, a pirított hagymát add hozzá, a fokhagymákat reszeld bele, majd a pirospaprikát és sót, borsot is ízlés szerint, végül a beáztatott zsemlét is tépkedd hozzájuk, némi petrezselyemmel egyetemben, majd dolgozd össze az egészet.

A húsos masszát tedd őzgerinc formába, a közepén sorban helyezd el a tojásokat, majd takard be őket  - vagy sütheted sütőzacskóban is, tepsire téve, ez esetben az előkészületek után mehet a sütőzacskóba -, 180 fokra előmelegített sütőben süsd így egy órát, majd vedd ki a formából - vagy távolítsd el a fóliát -, és még tíz percig süsd magasabb hőfokon, hogy a teteje szép színt kapjon. 

Sült kedvencek

A sütőben sült, szaftos finomságokat egyszerűbb készíteni, mint gondolnád, próbáld ki bármelyiket, garantált lesz a siker!

7 tepsiben sült kedvenc

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük