A Stefánia-vagdalt receptje
A Stefánia-vagdalt tulajdonképpen tojással töltött fasírtrolád, amit hidegen és melegen is kínálhatsz.
Ha sütöttél már fasírtot, akkor tudsz Stefánia-vagdaltat is, a húsos keverék ugyanaz, csak nem pogácsákat kell készítened, hanem egy hengert, főtt tojással töltve.
Hidegen vagy melegen, szendvicsben vagy salátához, bárhogyan kínálod és fogyasztod, mindig nagyon finom.
Stefánia-vagdalt
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 6 tojás
- 1 szikkadt zsemle
- 2 dl tej
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- olaj
- só, frissen őrölt bors
- pár szál friss petrezselyem
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
Négy tojást főzz keményre, majd távolítsd el a héjukat, és tedd őket félre. A zsemléket áztasd tejbe. A hagymát kockázd minél apróbbra, és dinszteld meg egy kis olajon. A húst tedd egy tálba, a maradék két tojást üsd rá, a pirított hagymát add hozzá, a fokhagymákat reszeld bele, majd a pirospaprikát és sót, borsot is ízlés szerint, végül a beáztatott zsemlét is tépkedd hozzájuk, némi petrezselyemmel egyetemben, majd dolgozd össze az egészet.
A húsos masszát tedd őzgerinc formába, a közepén sorban helyezd el a tojásokat, majd takard be őket - vagy sütheted sütőzacskóban is, tepsire téve, ez esetben az előkészületek után mehet a sütőzacskóba -, 180 fokra előmelegített sütőben süsd így egy órát, majd vedd ki a formából - vagy távolítsd el a fóliát -, és még tíz percig süsd magasabb hőfokon, hogy a teteje szép színt kapjon.
Sült kedvencek
A sütőben sült, szaftos finomságokat egyszerűbb készíteni, mint gondolnád, próbáld ki bármelyiket, garantált lesz a siker!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
Így készül a serpenyős rostélyos
- tojás
- csirke
Rántott csirkecomb a hétvégére
- fokhagyma
- sertéshús