Fűszeres húsgolyó recept
Hidegen és melegen is isteni
A hidegtálak és az összejövetelek megkerülhetetlen sztárja a kaszinótojás mellett a húsgolyó.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A fekete nyáron is nagyon nőies lehet: így viseld a melegben »

Jennifer Aniston teste 50 évesen is álomszép: tudatos étrenddel bárkinek lehet ilyen »

Könnyű, 5 perces nyári frizura: kényelmes, és nem lesz benne meleged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kis gombócokból rengeteg lehet készíteni és jellemzően kell is, feltűzheted néhány zöldséggel egy fogpiszkálóra, vagy kínálhatod magában is, mindenki imádni fogja.

Ha szereted a pikáns ízeket, egy kis fahéjjal, vagy csípős paprikával megbolondíthatod.

Fűszeres húsgolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús - a legjobb, ha marha és sertés vegyesen
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított korianderlevél
  • 4-5 szál friss petrezselyem
  • 1 csipet őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, a petrezselymet vágd minél apróbbra. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd ha már szépen összefonnyadt, vedd le a tűzről és tedd egy tálba. Borítsd rá a darált húst, szórd meg köménnyel, a petrezselymet vágd minél apróbb darabokra és keverd hozzá.

Reszeld a fűszerezett húshoz a fokhagymát és ízlésednek megfelelően sózd és borsozd. Ha mindezzel kész vagy, nedves kézzel formálj apró - vagy nagyobb - golyókat a fűszeres húsból. Hevíts annyi olajat egy serpenyőben, ami félig ellepi majd a gombócokat és ha már elég forró, pirítsd meg a golyók mindkét oldalát. Ha szépen átpirultak, már tálalhatod is. De vendégvárónak hidegen is tálalhatod.

A legjobb fasírt nyomában

Imádod a fasírtot, de valamiért nem lesz soha olyan, mint anyukádé? Tartsd be ezt a pár egyszerű fortélyt és máris sokkal finomabb lesz a végeredény!

OLVASD EL EZT IS!

omlos sult karaj lead
  • fűszer
  • fokhagyma

Egyben sült karaj

Ezt is szeretjük