Az igazi mátrai borzaska receptje
Klasszikus ebéd hétvégére
Az első blikkre kissé macerásnak tűnő fogás valójában nem is olyan bonyolult, hidd el, próbáld ki!
- Ez a trend tartja most lázban a hírességeket: a Barbiecore nem spórol a rózsaszínnel, de a nőies sikket sem mellőzi »
- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
A mátrai borzaskát képtelenség nem szeretni, csupa olyan összetevőből készül, amik önmagukban is feldobnak bármilyen ételt: fűszeres hús krumplis-tojásos bundában, rajta fokhagymás tejföl, és az egész tetején az elmaradhatatlan olvadt sajt.


A tejfölbe csempészhetsz némi zöldfűszert, az még jobbá teheti a kész ételt, a hús pácolásával pedig egészen különleges ízeket nyerhetsz.
Mátrai borzaska
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj vagy csirkemell
- 40 dkg krumpli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 3-4 evőkanálnyi liszt
- 20 dkg trappista sajt
- 1 tojás
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A húsokat mosd meg, majd egy kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, egy kis fokhagymás olajjal kend át őket, majd tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd nyomkodd ki a vizet belőle. Ha ez megvan, üsd hozzá a tojást, és adj hozzá annyi lisztet, amitől összeáll tócsniszerű masszává. Sózd és borsozd ízlésednek megfelelően. Vedd elő a kedvenc borzaskasütő serpenyődet, önts bele jó sok olajat, hogy elfedje a sülő hússzeleteket, és forrósítsd fel. Most jöhetnek a húsok, forgasd meg őket lisztben, majd burkold a krumplis masszába.
Ha már elég meleg - ne a legmagasabb fokozatra tedd a tűzhelyet, közepesen forró olajra lesz szükséged - az olaj, jöhetnek bele a bundázott húsok, innen ugyanaz a dolgod, mint bármilyen más rántott hús készítésekor: ügyelni arra, hogy ne égjen oda nagyon a bunda, de a hús azért átsüljön. Amíg készülnek, reszeld le a sajtot, és keverd össze a tejfölt a maradék fokhagymával - természetesen tört állapotban. A frissen elkészült húsokra tegyél egy réteg fokhagymás tejfölt, majd a reszelt sajtot, és sütőben pár perc alatt olvaszd a tetejére.
Forró olajban sült rántott finomságok
A ropogós bundával sült ételeknek nem igazán van vetélytársuk, minden nagyobb eseményen kötelező elemek, ahogyan a vasárnapi ebédnél is.
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- gomba
Laktató fogás 30 perc alatt

- paprika
- fokhagyma
Így készül a cigánypecsenye

- paprika
- uborka