Laktató fogás 30 perc alatt
Sajtszósszal sült gomba
A gomba önmagában is remek fogás, ha gyors és finom ételre vágysz, sajttal meg pláne.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtszószt készíteni egyszerűbb, mint gondolnád, és sütve még finomabb, mint magában, ha pedig gombába töltöd, hát kevés jobb vacsora létezik ennél, amit ilyen gyorsan összedobhatsz.

A kész szószt feldobhatod a gomba szárával, minél több zöldfűszerrel vagy akár egy kis pirított baconnel, és akkor is gazdagabb ízvilágot kapsz, ha többféle sajtot használsz.

Sajtszósszal sült gomba

Hozzávalók:

  • 40 dkg nagy kalapú csiperkegomba
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 nagy evőkanál vaj
  • csipetnyi szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat tisztítsd meg, a törzsüket távolítsd el, a majdani kész sajtmártásba apróra darabolva belekeverheted, de ezt a részt ki is hagyhatod. A tejet melegítsd fel, nem kell, hogy forrjon, de forráspont körüli hőmérsékletűnek kell lennie. Végy elő egy szimpatikus serpenyőt, és a vajat olvaszd meg benne. Amikor elérte a megfelelő állagot, tehát folyik, törd bele a fokhagymát, gyors mozdulatokkal keverd hozzá a lisztet is, majd öntsd fel a meleg tejjel.

Ha már csomómentes, sózd és borsozd meg, add hozzá a szerecsendiót, majd a tejszínt, lassan adagolva, ha már mártásközeli állagú a szósz, akkor nem kell hozzá több. Keverd hozzá a sajtot, várd meg, amíg beleolvad a környezetébe, keverd hozzá a petrezselymet, és ezzel el is készültél. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombákba töltsd bele a szószt - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kis lisztet -, helyezd el őket kivajazott tepsiben, és körülbelül tíz perc alatt süsd őket készre.

Gombás finomságok minden napra

Ha szereted a gombát, akkor akár mindennap tudnál belőle enni, hogy ne legyen unalmas, adunk néhány tippet, hogyan készítsd!

Blog.hu ajánló