Laktató fogás 30 perc alatt
Sajtszósszal sült gomba
A gomba önmagában is remek fogás, ha gyors és finom ételre vágysz, sajttal meg pláne.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtszószt készíteni egyszerűbb, mint gondolnád, és sütve még finomabb, mint magában, ha pedig gombába töltöd, hát kevés jobb vacsora létezik ennél, amit ilyen gyorsan összedobhatsz.

A kész szószt feldobhatod a gomba szárával, minél több zöldfűszerrel vagy akár egy kis pirított baconnel, és akkor is gazdagabb ízvilágot kapsz, ha többféle sajtot használsz.

Sajtszósszal sült gomba

Hozzávalók:

  • 40 dkg nagy kalapú csiperkegomba
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 nagy evőkanál vaj
  • csipetnyi szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat tisztítsd meg, a törzsüket távolítsd el, a majdani kész sajtmártásba apróra darabolva belekeverheted, de ezt a részt ki is hagyhatod. A tejet melegítsd fel, nem kell, hogy forrjon, de forráspont körüli hőmérsékletűnek kell lennie. Végy elő egy szimpatikus serpenyőt, és a vajat olvaszd meg benne. Amikor elérte a megfelelő állagot, tehát folyik, törd bele a fokhagymát, gyors mozdulatokkal keverd hozzá a lisztet is, majd öntsd fel a meleg tejjel.

Ha már csomómentes, sózd és borsozd meg, add hozzá a szerecsendiót, majd a tejszínt, lassan adagolva, ha már mártásközeli állagú a szósz, akkor nem kell hozzá több. Keverd hozzá a sajtot, várd meg, amíg beleolvad a környezetébe, keverd hozzá a petrezselymet, és ezzel el is készültél. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombákba töltsd bele a szószt - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kis lisztet -, helyezd el őket kivajazott tepsiben, és körülbelül tíz perc alatt süsd őket készre.

Gombás finomságok minden napra

Ha szereted a gombát, akkor akár mindennap tudnál belőle enni, hogy ne legyen unalmas, adunk néhány tippet, hogyan készítsd!

Blog.hu ajánló