Laktató fogás 30 perc alatt
Sajtszósszal sült gomba
A gomba önmagában is remek fogás, ha gyors és finom ételre vágysz, sajttal meg pláne.
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »
- A 60 éves Meg Ryan letisztult szettekben is mindig csinos és nőies: a Top Gun egykori sztárja a klasszikus stílus híve »
- A szezon legnőiesebb sztárfrizurái sokféleképpen variálhatók: nem csak akkor mutatnak jól, ha fodrász szárítja be őket »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Hogy néz ki egy női test több mint 50 kiló fogyás után? 8 nő előtte-utána képeken mutatta a változást
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Heather Locklear lányából szőke szépség lett: a 24 éves Ava le sem tagadhatná édesanyját
Sajtszószt készíteni egyszerűbb, mint gondolnád, és sütve még finomabb, mint magában, ha pedig gombába töltöd, hát kevés jobb vacsora létezik ennél, amit ilyen gyorsan összedobhatsz.


A kész szószt feldobhatod a gomba szárával, minél több zöldfűszerrel vagy akár egy kis pirított baconnel, és akkor is gazdagabb ízvilágot kapsz, ha többféle sajtot használsz.
Sajtszósszal sült gomba
Hozzávalók:
- 40 dkg nagy kalapú csiperkegomba
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tej
- 2 evőkanálnyi liszt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 nagy evőkanál vaj
- csipetnyi szerecsendió
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat tisztítsd meg, a törzsüket távolítsd el, a majdani kész sajtmártásba apróra darabolva belekeverheted, de ezt a részt ki is hagyhatod. A tejet melegítsd fel, nem kell, hogy forrjon, de forráspont körüli hőmérsékletűnek kell lennie. Végy elő egy szimpatikus serpenyőt, és a vajat olvaszd meg benne. Amikor elérte a megfelelő állagot, tehát folyik, törd bele a fokhagymát, gyors mozdulatokkal keverd hozzá a lisztet is, majd öntsd fel a meleg tejjel.
Ha már csomómentes, sózd és borsozd meg, add hozzá a szerecsendiót, majd a tejszínt, lassan adagolva, ha már mártásközeli állagú a szósz, akkor nem kell hozzá több. Keverd hozzá a sajtot, várd meg, amíg beleolvad a környezetébe, keverd hozzá a petrezselymet, és ezzel el is készültél. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombákba töltsd bele a szószt - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kis lisztet -, helyezd el őket kivajazott tepsiben, és körülbelül tíz perc alatt süsd őket készre.
Gombás finomságok minden napra
Ha szereted a gombát, akkor akár mindennap tudnál belőle enni, hogy ne legyen unalmas, adunk néhány tippet, hogyan készítsd!
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- tojás
Sütőben sült rántott sajt

- gomba
- saláták, zöldséges ételek