Rántott gomba
Így lesz tökéletes
A gomba változatosan készíthető étel, fogyaszthatod levesként, készíthetsz belőle finom ragut, vagy bepanírozhatod és kiránthatod.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rántani mindent lehet, és kell is, a ropogós bundában sült ételeknek nemigen van párja, akár magában is fogyaszthatod, de a legjobb, ha egy kis tartár azért van a közelben.

Panírozás előtt töltheted sajttal, hússal vagy valamilyen remek zöldséggel, úgy is zseniális ételt kapsz.

Rántott gomba

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Ha rántottál már bármit is, akkor egészen ismerős lesz a készítés menete. A gombákat tisztítsd meg - bőven elég őket alaposan átmosni, és a szárukat eltávolítani, felesleges a "bőrüket" is lehúzni - majd egy kicsit sózd és borsozd be. Az olajat egy mélyebb serpenyőben tedd fel forrósodni. A két tojást verd habosra, és add hozzájuk a tejet, a lisztet és a morzsát két külön tálba mérd ki - lehet, hogy elég lesz kevesebb is belőlük, az a legjobb, ha folyamatosan adagolod, így nem pazarolsz.

A gombafejeket forgasd meg a lisztben, úsztasd meg a tojásban, majd gondoskodj róla, hogy morzsa is kerüljön minden részére. Ha már kész vagy pár darabbal, és az olaj is elég forró, kezdheted is sütni őket, csak dobd a forró zsiradékba, és várd meg, amíg aranybarnák lesznek, majd szedd ki őket egy papírtörlőre.

Gomba, gomba, gomba!

Millióféle étel készíthető belőle, és mind nagyon finom, képes cikkünkben erre kerestünk bizonyítékokat.

Ezt is szeretjük