Tejfölös gombapaprikás
Gyors és laktató ebéd
A gomba hálás alapanyag, rengeteg mindennel remekül működik, változatosan készítheted, mindemellett nagyon finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hazai konyhán nevelkedett gyomor szinte igényli a megfelelő mennyiségben bevitt, hangyányit zsíros, paprikás szaftban főtt fogásokat, így mindenképp érdemes megfelelő időközönként valami ilyen jellegű ételt készítened.

Egyértelműen a nokedli az, ami a legjobb mellé köretnek, de tésztával vagy zsemlegombóccal is mennyei.

Tejfölös gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg zsírszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávékanálnyi kömény
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • 1 zöldpaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanálnyi liszt

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Ha készítettél már paprikást, nagy meglepetés nem fog érni, szinte mindent ugyanúgy kell csinálnod, mint bármely más ilyen jellegű fogás esetén.

A gombát mosd át alaposan, és vágd egységes méretű darabokra, a paprikát csumázd ki, majd kockázd minél apróbbra. A szalonnát kockázd fel, szabadítsd meg a bőrkétől, és kezdd el pirítani. Amikor már elég zsírt engedett, add hozzá a kockára vágott hagymát is, és dinszteld meg, ügyelve, hogy ne égjen le.

Ha már szépen megpirult, add hozzá a gombát és a paprikát, szórd meg a fűszerekkel ízlésed szerint, keverd át alaposan, és kis lángon hagyd főni körülbelül fél órát.

Miután ez letelt, és a lábasba tekintve elégedett vagy a látvánnyal, a tejfölt keverd el a liszttel, keverj hozzá egy kis szaftot, majd az egészet add a már majdnem kész paprikáshoz. Pár hirtelen mozdulattal keverd el benne, és ezután már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük