Tárkonyos raguleves
Tökéletes első fogás
Illatos, ízes, és kellőképp bemelegíti a gyomrot, ennél többet kívánni sem lehet egy levestől, amit fél óra alatt elkészíthetsz.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes illat már messziről elárulja, hogy konyhádban valami nagyon finom dolog készül, ami a zöldségekkel és a puhára főtt hússal mindenki kedvence.

Bármelyik zöldséget helyettesítheted benne, de az a jó, ha ezeket megtartod, és melléjük kerül még pár darab, minél többféle, annál gazdagabb ízű lesz a lé.

Raguleves tárkonnyal

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 15 dkg csiperke
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 sárgarépa
  • 1,5 liter húsleves - kockából is jó
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi tárkony
  • 1 fél fej zeller
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 dl tejszín
  • só, fehérbors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Ha ennyi zöldséggel találod magad szemben, egyben biztos lehetsz: kelleni fog a kedvenc zöldségpucoló eszközöd. Miután ezt felmérted, nincs más hátra, mint szépen megtisztítani mindenkit, és nagyjából azonos méretűre felvágni. A hússal is járj el ugyanígy, majd kapd elő a legszebb levesesedényed, helyezd el számodra szimpatikus módszerrel a vajat az alján, és gyújts alá. Ha elkezdett megolvadni, keverd hozzá a répát, a zellert, majd a hagymát, ha már egy kicsit összeesett, rakd bele a gombát, aztán jöhet a szárnyas, rá a fűszerek, és végül, de nem utolsósorban a húsleves is.

Ha már megpuhult egy picit a zeller és a répa, add melléjük a zöldborsót, majd facsard ki a citromot, és annak függvényében, hogy mennyire szeretnéd, hogy az íze érezhető legyen, tedd a készülő levesbe a felét, negyedét vagy akár az egészet. A lisztet keverd el a tejföllel egy tálkában, adagolj hozzá némi levet, majd keverd ezt az egészet magába a levesbe. Mielőtt leveszed a tűzről, gyors mozdulatokkal keverd hozzá a tejszínt is, ezután már ehetitek is az illatos előételt.

Örök kedvencek: az életmentő levesek

Influenza idején az ember legjobb barátja egy tál forró leves, de egy görbe este után is ez a megoldás hozhat vissza a normál életbe, tehát mindig jó, ha van nálad egy rendes levesrecept.

Ezt is szeretjük