Immunerősítő fokhagymakrémleves
Egészség pillanatok alatt
A fokhagyma nagyon egészséges, jót tesz a szívnek, távol tartja a kórokozókat, s a gyomrodnak is jó!

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Télen fontos, hogy minél változatosabb formában erősítsd szervezeted és az egyik legjobb módszer erre egy jó nagy tányér finom, forró, ízletes fokhagymakrémleves.

Nagy előnye, hogy ezután nyugodtan társaloghatsz bárkivel, főzve messze nem olyan erős az aromája, mint "nyersen" fogyasztva.

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 14 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7 dl húsleves (leveskockából is jó)
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

Nem lesz nehéz dolgod, ez egy kifejezetten egyszerű recept. Kockázd fel a vöröshagymát, majd kezdd el vajon pirítani. Amikor már kissé üveges, törd rá a fokhagymát - egy pár gerezdet egyben hagyva félretehetsz -, majd azt is pirítsd kicsit. A lisztet szórd hozzájuk, pirítsd meg kissé, vigyázz, hogy le ne égesd, majd öntsd fel a húslével és a tejszínnel.

Ha tettél félre pár egész gerezdet, most add hozzá. Főzd - körülbelül 20 percig - addig, hogy minden megpuhuljon, majd - a gerezdeket kivéve - turmixold simára. Piríts hozzá kenyeret, vagy bacont, vagy csak simán szórj a tetejére egy kicsit valamilyen jellegzetes ízű sajtból, - ementáli, parmezán nagyon jó erre a célra - és már fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Levesmánia

Finomak, táplálóak és télen a szervezeted is hálás lesz értük, válaszd ki kedvencedet képgalériánkból!

Ezt is szeretjük