Így készül a tökéletes májgombóc
Laktató levesbetét
A hétvégi húslevest feldobhatod egy kis májgombóccal. Nemcsak finom, elkészíteni is könnyű.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy finom húsleves bármikor jólesik, most, hogy hűvösebb az idő, pláne aktuális. A májgombóc pedig amellett, hogy nagyon finom, még laktatóbbá is teszi a melengető levest.

A levestől külön is megfőzheted, ekkor érdemes nagyobb adagot készíteni, és mindenki annyit szedhet, amennyi csak jólesik.

Májgombóc

Hozzávalók:

  • 30 dkg máj - csirke vagy pulyka
  • 2 tojás
  • 3 száraz zsömle
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A húslevest tedd fel főni, ha nincs bevált recepted, próbáld ki például az itt olvashatót. A zsömléket egy kis vizes tejbe áztasd be. Egy másik lángra tégy egy serpenyőt, abba olajat, majd a felkockázott hagymát kezdd el rajta pirítani, amíg üveges nem lesz. Ekkor vágj bele jó sok petrezselymet, de csak rövid ideig pirítsd őket együtt, aztán vedd le a tűzről. A májat vágd minél kisebb darabokra, párszor menj át rajta éles késsel, hogy olyan legyen, mintha ledaráltad volna.

Ezután egy nagyobb tálkába dobd be, majd dolgozd össze az ázott zsömlékkel, a hagymás petrezselyemmel, adj hozzá sót és borsot, és addig gyúrd, amíg egységes masszát nem kapsz. Ezután már csak azt kell megvárnod, hogy a leves finisbe érjen, ekkor szaggass bele gombócokat, amekkorákat szeretsz, ha nagyobbat, annak kicsit több idő kell, egy közepesnek nagyjából öt perc elegendő.

Leves, suppe, soup, zuppa, soupe, keitto

Bármilyen nyelven is mondod, mindenképp egyet jelent: laktató, melengető finomság. Lopj néhány ötletet képgalériánkból!

Ezt is szeretjük