Gyorsan és könnyen elkészíthető borsókrémleves
Semmilyen konyhai gyakorlatot nem igényel a mentás borsókrémleves elkészítése.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy csomag mirelit zöldborsó szinte minden mélyhűtőben ott lapul, hiszen gyorsan készíthető belőle főzelék vagy leves.

Dobd fel egy kis mentával és máris különleges, keleties ízvilágú fogást kaphatsz, ami hidegen is nagyon finom.

Borsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg zöldborsó - mirelit is lehet
  • 2 krumpli
  • 2 dl tejszín
  • egy marék mentalevél
  • tej
  • petrezselyem

Elkészítés ideje:

Körülbelül fél óra.

Elkészítés menete:

A mirelit borsót főzd körülbelül 10 percig sós vízben, a krumplit héjában főzd meg, majd pucold meg és hámozd meg. Tegyél félre egy maréknyi borsót.

A leszűrt borsót, a krumplit és a többi hozzávalót tedd turmixgépbe, vagy kézi mixerrel keverd krémesre. A tányérba mert levest díszítsd a megmaradt borsóval és mentalevéllel.

Fűszernövények

Egy kis fűszerrel bármilyen ételt feldobhatsz, sőt ugyanaz a recept teljesen más megvilágítást kaphat a különböző ízesítésnek köszönhetően.

Ezt is szeretjük