Gyorsan és könnyen elkészíthető borsókrémleves
Semmilyen konyhai gyakorlatot nem igényel a mentás borsókrémleves elkészítése.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy csomag mirelit zöldborsó szinte minden mélyhűtőben ott lapul, hiszen gyorsan készíthető belőle főzelék vagy leves.

Dobd fel egy kis mentával és máris különleges, keleties ízvilágú fogást kaphatsz, ami hidegen is nagyon finom.

Borsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg zöldborsó - mirelit is lehet
  • 2 krumpli
  • 2 dl tejszín
  • egy marék mentalevél
  • tej
  • petrezselyem

Elkészítés ideje:

Körülbelül fél óra.

Elkészítés menete:

A mirelit borsót főzd körülbelül 10 percig sós vízben, a krumplit héjában főzd meg, majd pucold meg és hámozd meg. Tegyél félre egy maréknyi borsót.

A leszűrt borsót, a krumplit és a többi hozzávalót tedd turmixgépbe, vagy kézi mixerrel keverd krémesre. A tányérba mert levest díszítsd a megmaradt borsóval és mentalevéllel.

Fűszernövények

Egy kis fűszerrel bármilyen ételt feldobhatsz, sőt ugyanaz a recept teljesen más megvilágítást kaphat a különböző ízesítésnek köszönhetően.

Ezt is szeretjük