Könnyű, náthaűző hagymaleves

Ne kapjon el az influenza

A hagymaleves finom és egészséges, a vírusokkal teli időszakban érdemes gyakran fogyasztani.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagymaleves nemcsak finom, de nagyon egészséges is. Bár már nem röpködnek kemény mínuszok, azért jó, ha figyelmet fordítasz a náthára, és elkerülöd.

A franciák hagyományosan pirítóssal a tetején szolgálják fel, egy kis sajtot is rásütve, de, ha nem szereted, hogy átázik a kenyér, akkor mellé szolgáld fel.

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 1-2 liter zöldségleves
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só, feketebors, őrölt kömény
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc, a pirítóssal együtt.

Elkészítés menete:

A megpucolt, negyedelt hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajon öt percig párold.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Dobd hozzá a passzírozott fokhagymákat, majd szórj hozzá kevés lisztet, és pirítsd azzal együtt rövid ideig, de vigyázz, hogy a liszt ne égjen oda. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd öt-hét percig lassú tűzön főzd.

A leveshez add hozzá a tejszínt, és még egyszer forrald fel. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítsd. Petrezselyemmel megszórva tálald.

Ezt is szeretjük