Könnyű, náthaűző hagymaleves
Ne kapjon el az influenza
A hagymaleves finom és egészséges, a vírusokkal teli időszakban érdemes gyakran fogyasztani.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymaleves nemcsak finom, de nagyon egészséges is. Bár már nem röpködnek kemény mínuszok, azért jó, ha figyelmet fordítasz a náthára, és elkerülöd.

A franciák hagyományosan pirítóssal a tetején szolgálják fel, egy kis sajtot is rásütve, de, ha nem szereted, hogy átázik a kenyér, akkor mellé szolgáld fel.

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 1-2 liter zöldségleves
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só, feketebors, őrölt kömény
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc, a pirítóssal együtt.

Elkészítés menete:

A megpucolt, negyedelt hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajon öt percig párold.

Dobd hozzá a passzírozott fokhagymákat, majd szórj hozzá kevés lisztet, és pirítsd azzal együtt rövid ideig, de vigyázz, hogy a liszt ne égjen oda. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd öt-hét percig lassú tűzön főzd.

A leveshez add hozzá a tejszínt, és még egyszer forrald fel. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítsd. Petrezselyemmel megszórva tálald.

Blog.hu ajánló